mandag 20. juni 2016

Pai med bacon og timian

I vår familie er det mange avslutninger og picniker nå i begynnelsen av sommeren og etter hvert som varmen brer seg og sjøen blir deilig og avkjølende blir det mange picniker til stranden. Da er det fint å ha mat som både er lett å ta med seg og som gjør deg god og mett!


Denne oppskriften gir 16 små paier som er perfekte når du er ute på tur eller skal servere noen småretter bak i hagen. De kan gjerne lages dagen før og spises kalde på stranden, men de er også nydelige når de spises varme.

Du trenger:

4 plater butterdeig fra frysedisken
120 gram god bacon
2-4 sjarlottenløk
Hvitost
3 fedd hvitløk
3 egg
3 dl fløte
Pepper
Timian

Strø litt mel på benken og kjevle ut butterdeigplatene. Det er lurt å kjevle ut platene mens de fremdeles er litt kalde. Har platene tint helt kan de være vanskeligere å jobbe med. Kjevle platene slik at de blir kvadratiske og del hver plate i fire like store deler.  Kle små paiformer eller muffinsformer  med deigen og la hjørnene stå opp - det gir bare en fin effekt.

Skjær bacon og løk i tynne strimler og legg litt i hver pai. Rasp ost og litt ost over paien.

Visp sammen egg og fløte og tilsett litt pepper.
Finhakk hvitløk og bland den i egg- og fløtemassen. Hell massen over paiene, men pass på så det ikke renner over.  Kvern til slutt litt pepper på toppen. Paiene stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til de er gyldne.

Avkjøl paiene litt før du lirker dem ut av formen. Pynt med litt timian og server - eller dra dem med deg i picnik-kurven. Skal du ta dem med deg kan det være lurt å la paiene få være i formen til de skal serveres. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar