søndag 29. oktober 2017

Syltet gresskar med asiatisk krydderblanding

Det nærmer seg Halloween og det er flust med gresskar i butikkene og en ypperlig anledning til å lage syltet gresskar! Vi har laget flere typer syltet gresskar med ingefær og krydder tidligere, men noe som er så godt er verd å lage igjen - og så er det litt morsomt å eksperimentere litt... Her er iallefall en ny oppskrift med syltede gresskar fra oss. Håper du lar deg inspirere!


Hvis du skal bruke gresskaret til skumle lykter på Halloween er det viktig å bevare gresskaret helt. Det gjør det selvsagt vanskeligere å utnytte alt kjøttet inni gresskaret, men det er mulig å få ut ganske mye selv med et lite hull på toppen. Skjær toppen av gresskarene på skrå innover. Dette hjelper til med å holde lokket på plass når lykten er ferdig. Skrap ut frø og den løse innmaten. Skjær deretter ut så mye som du klarer av kjøttet i gresskaret. Vi har hatt best resultater med å bruke en is-skje og hule ut gresskaret.

Hvis du ikke skal bruke gresskaret til Halloween er det selvsagt mye enklere og du får utnyttet mer av gresskarkjøttet. Hvor mye gresskarkjøtt du får pr kilo gresskar varierer nok litt, men ut fra vårt 4 kg gresskar fikk vi ca 2,5 kg ferdig oppskjært gresskarkjøtt i terninger.

 Du trenger:

Ca. 2 kg gresskarkjøtt
6 dl eddik klar 7%
6 dl vann
1 kg sukker
80 g ingefær
4 røde chili
6 stjerneanis
2 kanelstenger
6 nelliker

Lag eddiklake med å løse opp sukker i vann og eplesidereddik. skjær gresskarkjøttet i terninger og skjær ingefær og chili i tynne skiver. Tilsett ingefær, chili, stejerneanis, kanelstenger og nellik til eddiklaken. Gi blandingene et oppkok og tilsett gresskarkjøttet La blandingen småkoke til gresskarbitene er møre. Koketiden vil variere ut fra hvor store terninger du har laget av gresskarkjøttet. Du kan sjekke om bitene er møre ved å stikke en gaffel gjennom som du ville gjort ved en potet. Hvis biten glir lett av gaffelen igjen er den gjennomkokt, hvis den stritter litt imot har den litt koketid igjen...

Ta gresskarbitene over på rene sterile glass og fyll glassene opp med laken før du setter på lokk. Avkjøl glassene med syltede gresskar i romtemperatur og oppbevar dem deretter mørkt og kjølig.

Glassene med syltet gresskar holder seg lenge og lager du nok har du til hele grillsesongen... Syltet gresskar med asiatiske krydderblanding smaker nemlig nydelig som tilbehør til grillede kjøttretter og godt krydret mat. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar