lørdag 14. oktober 2017

Omelett med kantarell og timian

Nå på høsten bugner det med sopp i skogen og, heldigvis for oss som ikke kan så veldig mye om sopp og ikke kjenner de gode sopp-plassene, i butikken. Sopp er fantastisk godt og du trenger egentlig ikke så mye sopp for å få den gode smaken. Så har du vært i skogen og plukket litt kantarell (men kanskje ikke nok til middagen) så har du en kjempegod lunch med denne omeletten med kantarell og timinan. 


Dette er en ganske enkel oppskrift som får frem den naturlige, gode og milde smaken av kantarell toppet med litt smakfull timian. Passer perfekt til en god helg-frokost eller en bedre lunch.

Til 2 personer trenger du:

4 egg
4 ss melk
100g kantareller
Salt og pepper
Smør
Timian

Smelt litt smør i en liten stekepanne til det freser og er gyllent. Del opp kantarellene i passe biter. Vi deler gjerne kantarellene i to elle fire på langs slik at vi fremdeles ser at det er kantareller, men hvor store biter du deler dem i er selvsagt en smakssak. Surr kantarellene i smøret på mellomsterk varme i en stekepanne et par minutter og legg dem over på et lite fat.

Knus eggene i en bolle og tilsett melk. Bruk en spiralvisp eller gaffel til å slå luft inn i eggene ved å vispe forholdsvis raskt og hardt. Mange bruker for lite tid til å vispe inn luft i egg- og melkeblandingen. Bruker du nok tid blir det en luftig og fin omelett. Smak til med litt salt og pepper.

Bruk den samme stekepannen som du brukte til å steke kantarellene. Stekepannen inneholder smør fra steking av kantarellene. Dette smøret bruker vi nå til å steke selve omeletten, det gir litt smak av kantarellen. Hvis du ikke har så mye smør igjen i pannen tilsetter du litt ekstra.

Stek eggeblandingen på middels varme til eggene har stivnet. Vi pleier å la blandingen stivne i bunn og løfter/skyver deretter litt på omeletten slik at eggeblandingen som ikke har stivnet renner ned i bunn av pannen. Men gjør det forsiktig, du skal lage omelett og ikke eggerøre. Dette gjør at stekeprosessen går litt raskere og du får en bølgende og fin overflate på omeletten. La det siste av egg-massen stivne uten å bevege omeletten. Mot slutten av steketiden fordeler du kantarellene over omeletten.

Del omeletten i to og legg stykkene over på en god baguette som er delt på langs. Kvern litt pepper over kantarellene og legg noen friske kvister med timian på toppen. Server med det sammen mens omelett og sopp fremdeles er deilig og varm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar