onsdag 2. august 2017

Sitronolje

Å lage dine egne oljer er både enkelt og gir en flott tilførsel til kjøkkenet ditt! Oljen trekker til seg smaken av det som du tilsetter den og du kan på den måten lage dine helt unike oljer. Har du smakskombinasjoner som du er spesielt glad i er det bare å sette i gang!


Noen oljer har vi alltid på kjøkkenet, som chiliolje. Denne sitronoljen er nydelig som tilbehør til grillet fisk og på pizza med sjømat. Den er også fin å bruke hvis du skal lage en lett salatdressing og er derfor et godt innslag på kjøkkenet på sommerstid. 

Til 1 liten flaske sitronolje trenger du:

3 dl god olivenolje
2 økologiske sitroner
2 kvister sitronmelisse

Vask sitronene godt og skyll sitronmelissen. Skrell av det ytterste gule delen av skallet på sitronene. Vi pleier å bruke en gulrotskreller til dette - vår gulrotskreller tar av den ytterste delen av skallet uten å få med det hvite. Det hvite på skallet vil raskt gi oljen en bitter smak så vær nøye med å ikke få den delen av skallet med.

Ha skallet og kvistene av sitronmelisse på en liten flaske eller et glass med lokk og hell over olivenoljen. Sett oljen i kjøleskapet og la den stå i noen uker til du synes sitronsmaken er slik du liker den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar