onsdag 2. august 2017

Pesto Genovese - Basilikumpesto

Pesto Genovese, eller basilikumpesto, er utrolig godt og det er slett ikke vanskelig å få til. Selvsagt kan du kjøpe den i butikken, men her er variasjonen i smak og pris utrolig stor, og den vi liker best er forholdsvis dyr.  Hvis du har sådd basilikum og den nå er i ferd med å vokse seg over pottekanten og truer med å danne blomster er det på tide å klippe den kraftig tilbake og lage Pesto Genovese.


Basilikumpesto kan brukes som pastasaus, til salater og som marinade. Den smaker ypperlig til laks og i dag har vi tenkt å bruke den til pizza med røkelaks. En utrolig enkel og fantastisk god pizza!

Til et lite glass trenger du: 

4 fedd hvitløk 
60 gram (ca. 1 stor potte) fersk basilikum
40 gram pinjekjerner
30 gram fersk revet parmesanost
Ca. 1 dl god olivenolje

Salt/pepper

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. Pinjekjernene vil på denne måten få en mer utpreget nøtteaktig smak som er utrolig god! Sett pinjekjernene til side og rasp parmesanen fint opp. Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør alt sammen med en stavmikser. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen slik at den fremdeles er litt grov. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar