onsdag 2. august 2017

Pizza med røkelaks og basilikum

Dette er en pizza vi ofte lager - både fordi den er utrolig god, men også fordi den er enkel og rask å lage. Pizza med røkelaks og basilikum er en meget enkel pizza med veldig få ingredienser, men ikke la deg lure, den er fantastisk på smak og det motsatte av kjedelig!


Siden det er få ingredienser på pizzaen er det enda viktigere enn vanlig at de ingrediensene som er på er virkelig gode.  I tillegg til en god pizzadeig trenger du en god pesto Genovese. Hvis du ikke lager pestoen selv så sørg for at du kjøper en pesto som du vet er god - her er det stor smaksforskjell (og forskjell i pris) på det du finner i butikkene.


Til en pizza trenger du:

Pesto Genovese
100 gram røkelaks
Ost
Basilikum

Lag en enkel og god pizzadeig og mens pizzadeigen hever kan du lage pesto Genovese.

Kjevle deigen ut til tynne pizzabunner. Husk at det er utrolig fint å ha halvstekte pizzabunner i fryseren. Lag derfor en vanlig pizzadeig og stek pizzabunnene du ikke skal spise med det samme i fem minutter før du fryser dem. Da kan du ta bunnene opp fra fryseren, ta på ønsket pesto og topping og ha pizza klar like raskt som pizza fra frysedisken - bare så utrolig mye bedre!

Fordel pesto Genovese på pizzabunnen og strø ost av ønsket type over. Stek pizzaen på 220 grader i forvarmet ovn til osten bobler og er gylden. Bruk gjerne grillelementene mot slutten av steketiden.

Mens pizzaen står i ovnen skjærer du opp røykelaks i tynne strimler. Når pizzaen er gylden og fin overfører du den til et serveringsbrett og fordeler laksen jevnt ut over pizzaen. Ha til slutt basilikumblader over og server med det samme.

Server gjerne med et glass hvitvin og nyt en utrolig smakfull men enkel pizza!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar