Phở er en nudlesuppe og serveres vanligvis med biff eller kylling med krydder og risnudler. I følge wikipedia oppsto retten rundt 1900 nord i Vietnam og ble deretter spred sørover med folket når de flyktet sørover etter den første indokinesiske krig da Vietnam ble delt i 1954.
3 små chili, to røde og en grønn
1 stor gul løk
1-2 ss five spice
4 fedd hvitløk
5 kyllingfileter
4 ss mørk soyasaus
1 ss fishsauce
1 tommelfinger-lengde fersk ingefær
1 1/2 lime
1 l vann
1 terninger kyllingbuljong
2 ss olje til steking
Garnityr:
2 vårløk
2 små chili
1 lime
Mynteblader
Hell oljen i wok'en og varm den opp på middels sterk varme. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i oljen til løken er gylden.
Kutt kyllingen i strimler. Vi pleier ofte å kutte kyllingen på langs først og så i passe tykke strimler etterpå. Tilsett kyllingbitene i woken sammen med løken og stek kyllingen videre sammen med løken.
Tilsett fish sauce, five spice krydder, soya sauce, chili hakket i skiver med frø, finhakket ingefær og saften av en halv lime. Surr til kyllingen er gylden brun i fargen, men ikke for lenge. Hell i 1 liter med vann og buljongen. La gryta putre i ca. 15-20 minutter på middels sterk varme.
Server Phở med nudler i en dyp skål og pass på å hell over godt med suppe! Dryss over vårløk og litt chili til garnityr og pynt med toppskuddet av mynte fra hagen og en lime-båt. Server med det samme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar