søndag 21. mai 2017

Lefser med røkelaks og ramsløkpesto

Lefser gjør seg godt både til forrett og på tapasbordet og er både godt og utrolig enkelt! Bedre enn det kan det nesten ikke bli :) Her har vi rundet av den kraftige ramsløken med rømme og serverer dem sammen med røkelaks. En kombinasjon med masse smak samtidig som lefsene holder seg saftige og delikate.  


Lefser er også et godt alternativ hvis du ønsker å gjøre noe av det du skal severe klar på forhånd. Disse lefsene klarer seg fint på et fat i kjøleskapet i noen timer før gjestene kommer... så har du tid til å konsentrere deg om noe annet som sikkert må ordnes før gjestene kommer.

Til to store lefser (forrett til 6) trenger du:

200 gram røykelaks
6 ss rømme
4 ss ramsløkpesto


Lag først hjemmelagede lefser. og ramsløkpesto. Lag gjerne lefsene i forveien - du kan lagre lefsene lenge hvis de ligger tørt og trygt inne i et klede. Hvis du lagrer lefsene over litt tid er det lurt å legge dem en plass der de er beskyttet mot støt og bevegelse da de lett kan brekke. Også ramsløkpestoen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke den.

Skyll hver av lefsene raskt i kaldt vann og legg dem i et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 minutter.

Legg 1-2 ss ramsløkpesto på hver lefse og smør den utover så tynt du kan. Ramsløk er kraftig på smak og du trenger derfor ikke så mye for å få god smak på lefsene. Legg deretter et tynt lag med rømme på hver lefse og topp med røykelaks. Sørg for at du fordeler røkelaksen jevnt utover lefsen.

Rull lefsene fast sammen og skjær rullene i ca. 3 cm skiver. Vi synes det fungerer best med en skarp kniv med tagger for å få penest mulige skiver. Hvis du skal du bruke lefsene på tapasbordet legger du dem pent på et serveringsfat med plastfolie over og setter dem kaldt. Ta fatet ut av kjøleskapet når du dekker bordet.

Hvis du skal bruke lefsene til forrett passer det med to eller tre til hver person. Du kan oppbevare de ferdig lagde lefsene i kjøleskapet til gjestene har kommet og legge 2-3 pent på hver asjett. Pynt gjerne med litt ruccola salat og noen ekstra dråper ramsløkpesto. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar