mandag 15. mai 2017

Blåskjell med ramsløkpesto

For noen dager siden kom minstemann hjem fra skolen med 10-12 flotte blåskjell som han hadde plukket da han hadde vært med klassen på stranda. Skjellene var store og flotte og planen til 7 åringen var at vi skulle ha dem til forrett... Skuffelsen var derfor STOR da verken mamma eller pappa tok sjansen på å tilberede skjellene som i tillegg til å være plukket på meget grunt og antagelig forholdsvis stillestående vann hadde oppholdt seg et ukjent antall timer i en varm og klam skolesekk. For å bøte på skuffelsen lovet vi at vi skulle lage blåskjell ved første og beste anledning!


I denne oppskriften har vi brukt hjemmelaget ramsløkpesto som passer ypperlig til blåskjell. Kraften fra dampingen tilsettes litt kremfløte og på den måten får du en mild og kremet ramsløk-kraft som smaker nydelig. Kraften heller du over blåskjellene ved servering.

Til forrett til 8 personer trenger du:

2 kg blåskjell
3 dl hvitvin
3 dl kremfløte
1-2 ss ramsløkpesto
3 fedd hvitløk
4 sjalottløk
4 ss olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Rens og skrubb blåskjellene forsiktig. Hvis du finner skjell som er knust eller som ikke lukker seg når du banker lett på dem skal de kastes.

Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha litt olje i en stor gryte. Fres løken en liten stund til den er gylden og tilsett ramsløkpesto. Rør raskt i gryten slik at løk og pesto blandes godt. Tilsett blåskjell og hvitvinen og legg lokket raskt på gryten. Damp skjellene til de har åpnet seg, men husk at dampingen av skjell ikke tar lang tid - hvis du damper dem for lenge risikerer du at de blir seige og smakløse. Kast de skjellene som ikke åpner seg.

Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Husk at blåskjellene har en del salt i seg fra før, det er derfor viktig at du smaker til kraften. 

Fordel blåskjellene i 8 dype skåler og hell litt av kraften fra gryten over hver porsjon. Server mens blåskjellene er varme, gjerne med et glass hvitvin og kanskje litt godt brød som du kan dyppe i kraften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar