lørdag 20. mai 2017

After eight iskrem

For mange år siden var vi på familieferie i Spania og leide oss et hus ikke så veldig langt fra Marbella. I løpet av ferien dro vi mye rundt nærområdet og befant oss en av dagene i Fuengirola der vi stoppet i en av de mange iskrembodene og kjøpte oss hver vår store is som vi koste oss med på en benk i nærheten.

Mitt valg av iskrem falt på en after eight is da jeg er veldig glad i det meste som smaker mynte. Det er et valg jeg ikke angret på! Det var rett og slett den beste isen jeg noen gang har smakt! Det er mulig at noe av inntrykket skyldes at vi hadde det hyggelig og at det rett og slett var en fin dag, men det er ikke til å komme bort fra at after eight iskremen var fantastisk god!


I denne varianten var det After eight sjokolader i isen, ikke bare små biter med mint-sjokolade, og jeg tror det var denne kombinasjonen av god iskrem og after eight som ble så vellykket. Glade som vi er i å lage noe nytt og teste ut, var det morsomt å se om det er mulig å finne en kombinasjon som gjenskaper smaksopplevelsen vi hadde på en benk i en tilfeldig gate i Fuengirola.

Vi har tatt utganspunkt i Hellstrøms vaniljeiskrem, som i seg selv er utrolig god og til en god boks med hjemmelaget After eight iskrem trenger du:

5 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
200 gram sukker
6 eggeplommer
2 vaniljestenger
200 gram After eight (1 pakke)

Start med å dele vaniljestengene på langs og skrap ut alle frøene så godt du kan. Finn frem en god gryte og kok opp melk og fløte med vaniljestengene og frøene du skrapte ut av oppi. Når melken har kokt opp tar du gryten til side og la melkeblandingen trekke i 20-30 minutter under lokk.

La eggene ligge på kjøkkenbenken en stund før du skal bruke dem. Egg som er romtempererte før bruk vil gi en luftigere og stivere eggedosis en du vil klare å få til med kalde egg som tas rett fra kjøleskapet. Har du glemt å ta eggene ut fra kjøleskapet, kan du legge eggene i en bolle med lunkent vann (ikke varmt), og la dem ligge der noen minutter.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett deretter melkeblandingen i eggedosisen mens du lar kjøkkenmaskinen gå. Ta blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader. Det er viktig at du rører jevnt under oppvarmingen til blandingen tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl før du kjører den i en iskremmaskin til den har blitt til en litt myk iskrem.

Ha iskremen i en form og stikk de fleste After eightene ned i isen. La gjerne noen av after eightene stikke litt opp av iskremen for pynten sin del. Oppbevar formen med iskrem i fryseboksen, men ta den opp en liten stund før du skal servere, slik at  isen (og sjokoladen) rekker å mykne litt og du kan lage lekre kuler med After eight iskrem til dem som er så heldig å få det servert. Pynt med resten av after eightene og litt mynteblader når du legge isen i serveringsskåler.

Nytes best under stekende sol!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar