mandag 12. desember 2016

Thai-inspirert hummersalat

Vi fikk utfordringen av et vennepar å lage noe spennende med hummer som de hadde fanget. Resultatet ble blant annet denne nydelige thai-inspirert hummersalaten. Selve salaten går raskt å lage og smakskombinasjon med fersk hummer og thailandske smaker som blant annet lime, koriander, mint og basilikum gir en fantastisk smaksopplevelse. Salaten fungerer perfekt som en lett forrett til en eksklusiv middag...


Hvis du har helt fersk hummer kan du koke hummeren slik som vi gjorde da vi lagde denne retten.  Bruk nøtteknekker for å knekke halen og klørne forsiktig slik at du kan trekke kjøttet ut så uskadd som mulig. Husk at skallet er nydelig å lage hummersuppe av, så ikke kast det!


Til forrett til 4 personer trenger du:

1 liten neve frisk basilikum
1 liten neve koriander
1 liten neve frisk mint
2 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 stilk ferskt sitrongress
2 ss peanut olje
1 ts sukker
2 ss søt chili saus
2 ss fersk lime-saft

2 hummer
Lollosalat
1 rød paprika
1 libanesisk agurk

Finhakk koriander, hvitløk, basilikum, mint og ingefær. Knus stilken på sitrongresset og finhakk den også før du blander alt dette i en skål. Tilsett peanøttolje, chilisaus, lime-saften og sukker og bland alt godt.

Bryt opp lollosalat med hendene i passe store biter og fordel på fire små asjetter. Kutt opp paprika og agurk i strimler og fordel over salaten.

Del halen på hummerene i to på langs og legg hummerhalene og klørene i den grønne thaidressingen. Vend hummerstykkene forsiktig i dressingen slik at hummeren blir helt dekket og legg et halestykke og en klo på hver asjett. Drypp resten av dressingen over salaten og server!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar