Hvis du har helt fersk hummer kan du koke hummeren slik som vi gjorde da vi lagde denne retten. Bruk nøtteknekker for å knekke halen og klørne forsiktig slik at du kan trekke kjøttet ut så uskadd som mulig. Husk at skallet er nydelig å lage hummersuppe av, så ikke kast det!
Til forrett til 4 personer trenger du:
1 liten neve frisk basilikum
1 liten neve koriander
1 liten neve frisk mint
2 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 stilk ferskt sitrongress
2 ss peanut olje
1 ts sukker
2 ss søt chili saus
2 ss fersk lime-saft
2 hummer
Lollosalat
1 rød paprika
1 libanesisk agurk
Finhakk koriander, hvitløk, basilikum, mint og ingefær. Knus stilken på sitrongresset og finhakk den også før du blander alt dette i en skål. Tilsett peanøttolje, chilisaus, lime-saften og sukker og bland alt godt.
Bryt opp lollosalat med hendene i passe store biter og fordel på fire små asjetter. Kutt opp paprika og agurk i strimler og fordel over salaten.
Del halen på hummerene i to på langs og legg hummerhalene og klørene i den grønne thaidressingen. Vend hummerstykkene forsiktig i dressingen slik at hummeren blir helt dekket og legg et halestykke og en klo på hver asjett. Drypp resten av dressingen over salaten og server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar