mandag 4. april 2016

Pizzasnurrer med masse smak

Ofte når vi lager pizzasnurrer trenger vi en hel gjeng på en gang og vi baker derfor store porsjoner. Når en først lager en dobbel porsjon kan en jo like gjerne lage to typer, og selv om disse to typene pizzasnurrene ikke er så veldig forskjellige - det er kun en pølse som er byttet ut med en annen - så er smaken ganske forskjellig.

Her har vi laget pizzasnurrer med chorizo og bacon og pizzasnurrer med siliana salami og bacon, men det er i grunnen bare å lage snurrene med det du liker best! Vi bruker vår vanlige pesto til pizza også til pizzasnurrer.

En porsjon gjærdeig til pizzasnurrer:
(skal du lage to sorter slik som vi har gjort her dobler du bare):
3 dl melk
50 gram gjær
1 ts salt
2 ts sukker
100 gram smør
ca. 500 gram hvetemel
Til pizzasnurrer med chorizo og bacon
trenger du:
2-3 ss pesto til pizza
150 gram bacon
2-3 chorizo pølser (avhengig av størrelse)
Ost etter ønske
Til pizzasnurrer med  siliana salami og bacon trenger du:
2-3 ss pesto til pizza
150 gram bacon
130 gram siliana salami
Ost etter ønske

Start med å lage deigen til pizzasnurrene. Smuldre smøret i det meste av melet og varm opp melken til den er lunken. Løs opp gjær i melken og tilsett salt og sukker. Rør til alt har løst seg opp.

Tilsett melken i melblandingen og elt deigen i ti minutter. Juster med mel hvis du har behov for det til du har en smidig og ikke for fast deig. Elt videre i 5 minutter før du dekker deigen med et klede og setter den til å heve på kjøkkenbenken. Hev deigen til dobbel størrelse, rundt 45-60 minutter. Elt deigen lett om før du kjevler den ut til et stort rektangel. Lager du dobbel porsjon deler du deigen i to før du kjevler den ut.

Fordel pesto, bacon, pølser og halvparten av osten over deigen og rull deigen sammen fra langsiden. Del pølsen i 2-2,5 cm brede snurrer og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg et rent klede over pizzasnurrene og la dem heve til dobbel størrelse, 40-60 minutter. Topp snurrene med litt ost og stek dem i 12-15 minutter i forvarmet ovn på 220 grader til de er gyldne.

Avkjøl noe på rist og server varme og nybakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar