søndag 3. april 2016

Brownie

Vi har opp gjennom årene laget mange varianter av brownie - for det er jo så utrolig godt! Denne oppskriften fikk vi av et vennepar for 10-12 år siden. Den er lett å lage og er nesten umulig å feile med - bedre enn det kan det nesten ikke bli :) Oppskriften gir en stor god langpanne og brownien blir seig og god i midten akkurat slik den skal være.


Trikset med å få denne brownien seig er å ikke røre for mye. Det er altså viktig å røre ingrediensene sammen for hånd og ikke røre mer en du må for å blende ingrediensene. Det gjør den til en genial kake å lage på hytta eller andre plasser der du har begrenset med kjøkkenutstyr.

Til en stor langpanne trenger du:

6 egg
8 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
300 gram smeltet smør
8-10 ss kakao
200 gram grovt hakkede mandler
Knekk eggene i en stor bakebolle og tilsett sukker. Rør egg og sukker sammen for hånd og ha resten av ingrediensene oppi. Rør kakedeigen sammen med så få omrøringer som mulig.

Ha bakepapir i en langpanne (vi bruker en langpanne som er 30x40 cm) og fordel kakedeigen i langpannen. Stek brownien i forvarmet ovn på 180 grader i 25-35 minutter på nederste rille.

Brownien blir nesten bare bedre av å stå en dag, så den kan trygt lages dagen før du skal ha gjester.
Sikt gjerne et dryss med melis over kakestykkene før servering.

Hvis du har mye brownie igjen eller du vet at du ikke trenger en hel stor langpanne er denne super fryse. Pakk da brownien i plastfolie og legg den i frysen. Den tiner raskt, så du kan ta den opp en times tid før du trenger den  og la den tine på kjøkkenbenken, eventuelt varme den i 5-10 minutter i ovnen på 150 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar