lørdag 15. juli 2017

Brokkolisalat med jordbær og valnøtter

Nå på sommeren med mye mat på grillen er det deilig med gode salater som tilbehør. Brokkolisalat skiller seg litt ut fra de vanlige salatene med at den har god tyggemotstand. Den egner seg derfor godt der du ønsker salat som tilbehør til grillmaten i stede for tyngre tilbehør eller som en av flere salater ved en liten grillfest!


Brokkolisalat fikk vi første gang servert for noen år siden av venner på en grillfest der den ble meget populær og selfølgelig forsvant før alt annet... Denne varianten er med jordbær og smaker nydelig som tilbehør både til grillet kjøtt, fisk og kylling. I tillegg er det enkel å lage og kan lages klar i god tid før du får middagsbesøk.

Til en stor skål med salat trenger du:
2 brokkoli
2 rødløk
3 dl crème fraîche
1 dl majones
2 ss sitronsaft
1 ss honning
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 kg jordbær
100 gram valnøtter

Start med å dele brokkolien i passe munnfuller og rødløken i halvringer og ha grønnsakene i en kjøkkenskål. Bland sammen crème fraîche, majones, sitronsaft og honning til det er jevnt og smak til med salt og pepper. Bland crème fraîche blandingen sammen med brokkoli og rødløk og bland alt sammen godt.

Rens og del jordbær i to eller fire, avhengig av jordbærenes størrelse og vend jordbærene lett inn i brokkoliblandingen.

Overfør salaten til en serveringsskål før du hakk opp valnøttene i litt grove biter og drysser nøttene over salaten. Oppbevar brokkolisalaten kjølig frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar