mandag 31. juli 2017

Energibar med sjokolade, nøtter og tørket mango

Når du skal ut på tur er det viktig å planlegge både mat og kos. Disse energibarene er nok nærmere kos enn mat, men energi og motivasjon det gir de i alle fall! Hvis du tar med deg barna for å lage disse som en del av planleggingen av turen så er det enda mer stas når du finner dem frem...


Fordelen med å lage energibarene selv er at du kan putte i akkurat det du selv har lyst på! Så her er det fritt frem til å finne din egen variant og lage den med de ingrediensene du synes er best.

Til ca 40 små energi-boostere trenger du:
  • 200 gram sjokolade
  • 30 gram valnøtter
  • 30 gram mandler
  • 20 gram solsikkekjerner
  • 20 gram sesamfrø
  • 40 gram tørket mango
  • 2 ss appelsinjuice
  • 2 ss honning 

Hakk opp tørket mango, valnøtter og mandler og bland nøttene og frukten sammen med solsikkekjerner og sesamfrø. Tilsett appelsinjuice og honning og bland alt sammen til en jevn masse.

Velg en sjokolade du liker - her har vi brukt vanlig melkesjokolade (det var det vi hadde i hus), men du kan godt bruke mørk sjokolade eller en annen sjokolade du liker godt.

Sjokolade bør ikke utsettes for sterk varme men heller smeltes over et vannbad. Fyll en kjele med noen centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den ikke tar ned i bunnen på kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet.

Hakk opp sjokolade og ha den i stål-bollen som plasseres oppi kjelen. Rør jevnlig og pass på at du ikke får noe vann i sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet tar du den av varmen med det samme.
Blir sjokoladen for varm, ­ødelegges ­konsistensen og utseendet.

Bland nøtteblandingen sammen med den smeltede sjokoladen til en jevn masse og fordel massen ved hjelp av teskjeer i små konfektskåler eller direkte på et bakepapir.

Sett energibarene kjølig til sjokoladen har stivnet. Oppbevar dem tørt og kjølig.