fredag 14. april 2017

Lefse med pepperkrem, soltørkede tomater, oliven og seranoskinke

Disse lefsene passer perfekt som forrett og har som utgangspunkt en luftig ostekrem. Du kan fylle dem med det du måtte ønske eller det du har i kjøleskapet, men dette er en variant som vi synes passer godt sammen.


Til to store lefser (forrett til 6) trenger du:

125 gram kremost med pepper
3 ss rømme
8 soltørkede tomater
8 gode oliven
1 stor charlottløk
6 skiver serranoskinke
Rucola

Lag først hjemmelagede lefser . Lag gjerne lefsene i forveien - du kan lagre lefsene lenge hvis de ligger tørt og trygt inne i et klede. Hvis du lagrer lefsene over litt tid er det lurt å legge dem en plass der de er beskyttet mot støt og bevegelse da de lett kan brekke.

Skyll hver av lefsene raskt i kaldt vann og legg dem i et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 minutter.

Mens du venter på at lefsene skal myknes og bli klar til bruk klargjør du resten av ingrediensene.

Bland kremosten og rømmen og visp dem sammen til en luftig pepperkrem. Skjær tynne ringer av charlottløk og oliven og skjær de soltørkede tomatene i tynne strimler.

Fordel pepperkremen i et tynt lag over lefsene og legg ruccola, charlottløk, oliven og soltørkede tomater jevnt utover pepperkremen. Legg til slutt tre skiver serranoskinke på hver lefse og rull lefsen forsiktig men så tett som du klarer sammen.

Skjær rullene i ca. 3 cm skiver. Vi synes det fungerer best med en skarp kniv med tagger for å få penest mulige skiver. Lefsene kan fint lages klar noen timer før du får gjester. Hvis du skal du bruke lefsene på tapasbordet legger du dem pent på et serveringsfat med plastfolie over og setter dem kaldt. Ta fatet ut av kjøleskapet når du dekker bordet. Hvis du skal bruke lefsene til forrett passer det med to eller tre til hver person.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar