fredag 14. april 2017

Lefser fylt med luftig smørkrem

Lefser er fra gammelt av festmat og ble funnet frem i forbindelse med høytider og store begivenheter. Det forstår jeg godt for disse lefsene er utrolig gode! I dag er det egentlig få matvarer som er forbeholdt høytidene og vi har overflod av det meste, men jeg vil likevel påstå at disse lefsene er noe som skal finnes frem når vi har noe å feire!

Hjemme hos oss er det masse kos og hygge forbundet med å bake med takken og vi er gjerne flere som baker sammen. Når du nå skal i gang med å lage våre hjemmelagede lefser er det lurt å være to, en til å kjevle ut lefsene og en til å steke. I tillegg blir det jo veldig koselig når man har noen å prate med mens en baker.


Luftig smørkrem til 2-4 lefser:

1/2 kilo meierismør
375 gram melis
5 ss kaldt vann

Lag først hjemmelagede lefser etter vår utrolig gode oppskrift. Disse kan gjerne lages lang tid i forveien - de lagres fint så lenge de ligger tørt inne i et klede.

Skyld hver av lefsene raskt i kaldt vann og legg dem i et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 minutter.

Bland deretter alle ingrediensene til smørkremen og la kjøkkenmaskinen gå til du har en myk og luftig masse.

Smør et jevnt lag med smørkremen utover lefsene og brett inn kantene på lefsene (se bilde). Hvor mange lefser du velger å fordele smørkremen ut over er opp til deg. Hvis du deler på to lefser vil du få rikelig med smørkrem, deler du på fire lefser vil du ha litt knapt med smørkrem til hver lefse. På bildene du ser er kremen delt ut over to store lefser.

Skjær opp lefsene i ca 3 cm tykke strimler. Vi synes det er lettest å bruke en skarp kniv med tagger.
Lefsene er fantastisk gode, men ganske søte og det gjør seg godt sammen med en god kaffe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar