torsdag 30. mars 2017

Grissini med timian og spekeskinke

Disse grissiniene er sprø utenpå, saftige inni og med masser av smak! De minner nok ikke så mye om de tynne og tørre grissiniene du finner i butikken og de har heller ikke samme holdbarhet.
Det er derfor lurt å bake dem når du skal spise dem - gjerne rett fra ovnen og på bordet!


Til 18-20 store grissini trenger du:

50 gram fersk gjær
3 dl vann
50 gram smør
1 ts. salt
1 ts akasiehonning
ca. 500 gram hvetemel

Til toppingen trenger du:

1 egg
100 gram serranoskinke i tynne skiver
1 dl revet parmesan
Timian

Start med å smuldre opp gjæren i en bakebolle. Varm opp vannet slik at det er ca. 37 grader. Et triks for å vite at du ikke har for varmt eller kaldt vann er å ta en finger oppi vannet med lukkede øyne. Hvis du ikke kjenner når fingeren går ned i vannet har du riktig temperatur.
Tilsett vannet i bakebollen og rør ut gjæren. Skjær terninger av smøret og ha dem i væsken og tilsett resten av ingrediensene, men hold igjen en del av hvetemelet slik at du kan justere på slutten.

Elt deigen til den kjennes smidig. Den skal være forholdsvis løs, men ikke så løs at den kleber seg fast til underlaget. Sett deigen til heving en liten time.

Strø litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Kjevle deigen til et rektangel på ca. 40x30 cm. Visp sammen et egg og pensle overflaten av rektangelet. Skjær spekeskinken i tynne strimler, rasp parmasan og finhakk timian. Fordel toppingen jevnt over deigen.Skjær rektangelet i ca. 2 cm tynne strimler. Brett hver av strimlene i to og vri hver av strimlene noen ganger. Den enkleste måten å gjøre dette på er å holde strimmelen i den ene enden og rulle den andre langs bakebordet. Pass på at vridningene er jevnt fordelt og at grissiniene er noenlunde like tykke.

Legg grissiniene på bakebrett dekket med bakepapir og legg et rent klede over. La grissiniene heve 30-40 minutter og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Grissiniene skal bli gyldne og fine med en sprø overflate og saftige inni!

Grissinene passer godt på et tapasbord eller som tilbehør til supper eller gryter.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar