Knekkebrødene er fulle av frø og har en nøtteaktig og god smak! I tillegg er oppskriften så enkel at når du har laget dem en gang eller to så husker du den og kan lage den på hytta uten oppskrift :)
Til to brett knekkebrød (ca. 32 stk) trenger du:
2 dl havrekli
2 dl grovt rugmel
2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
7 dl vann
Litt maldonsalt
Bland sammen havrekli, grovt rugmel, havregryn, solsikkefrø, sesamfrø og linfrø i bakebollen og tilsett vann. Rør vannet godt inn i massen. Du har nå en ganske våt blanding med overflødig vann. Sett bollen med blandingen til side på kjøkkenbenken og la blandingen stå å trekke i ca. 15 minutter.
Legg bakepapir på to bakeplater og fordel knekkebrød-massen på de to platene. Fordel massen så jevnt som mulig på platene. Hvis lagene er tykkere noen plasser og tynnere andre vil knekkebrødene tørke på forskjellig tidspunkt og du vil få et litt ujevnt resultat.
Etter oppdelingen setter du knekkebrødene inn i ovnen igjen. Tørkingen av knekkebrødene tar rundt en time, litt avhengig av tykkelsen på knekkebrødene. Hvert 10-15 minutt lukker du opp ovnsdøren og lufter ut damp. Bytt gjerne plassering på brettene midt i tørkingen slik at de to brettene blir ferdig på samme tid.
Når brettene har stått i ovnen en times tid tar du dem ut og ser om de er ferdige. For å kontrollere om de er helt tørre lirker du dem løs fra bakepapiret og kjenner på dem under. Hvis de virker myke legger du dem med undersiden opp tilbake på brettet, er de helt harde leger du dem på en rist på kjøkkenbenken til avkjøling. De som bruker lengst tid på å bli ferdige er sannsynligvis dem som har vært tykkest.
De knekkebrødene som er litt myke under setter du tilbake i ovnen og lar dem tørke litt lengre. Kontroller om de er ferdige med ca. 10 minutters mellomrom til alle knekkebrødene er tørre og harde under. Avkjøl på rist og oppbevar dem tørt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar