Det er egentlig ikke så veldig ofte vi lager scones, men når vi gjør det er det fordi vi har lyst på noe ekstra godt til frokost eller lunch - og så har vi ikke planlagt noe... Og til den typen tilfeller er scones helt perfekt! Du trenger ikke å ha satt gjærdeigen til heving, eller stå lenge og steke med pannen eller takken. Det er bare å røre sammen ingrediensene og steke sconsene i ovnen. Enklere og mindre tidskrevende skal du lete lenge etter!
Her har vi laget scones som inneholder litt chevre noe som gjør sconsene saftige og gode. I tillegg har vi tilsatt litt zest fra en appelsin. Zesten gir sconsene en fin smak av appelsin og gjør at de helt fint kan spises i solveggen uten noe særlig tilbehør. Du kan også servere dem med ost eller syltetøy.
Til et lite brett (8-10) scones
trenger du:
500-550 gram hvetemel
3,5 dl melk
75 gram smør
40 gram chevre
1 appelsin
2 ss sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
Ha det meste av melet i en bakebolle og smuldre chevreen og smør inn i melet. Vi pleier å smuldre smør og ost inn i melet med hendene. Skal barna være med så pass på at de har vasket hendene godt før de begynner.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO5I2f7FBpdghzd5IRM4tFDxkl7fBIDWmgBm39ezDF4Msdp7GSnTa9bBozFymnnkrGsFV6UFoa5jXXIrMJWCi_kQHIXsoPopcUCjNYt6KHbgJed3i-ZDCLhYxu77jJD8ryGAEh8zVPGIRv/s400/DSC_1913.JPG)
Rasp zest av appelsinen, men pass på at du kun får med det gule i skallet. Den hvite delen av skallet vil gi en bitter smak og skal ikke brukes. Ha zest, sukker, salt og bakepulver i melblandingen og rør rundt. Tilsett melk og kna deigen sammen. Deigen skal være forholdsvis løs, men skal ikke klistre seg for mye fast. Juster med mel eller melk ved behov.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2Sa9h0QHe4vjkRolOWPP2c7WLs7RLdDwZNqVlC4XkQcQXhw5BOUqFm3UxyxALlGjGpRTAWa_LKWXbM1exvcdzZTNstXy9_Em7A3n8YEgeQu7oL_W509LvQxKIzhMF3D_Pl7Dnh_GRHsc0/s400/DSC_1920.JPG)
Kjevle deigen ut så den passer en liten ildfast form på ca. 20x25 cm. Kle formen med bakepapir og ha deigen over i formen. Tilpass deigen til formen og skjær deigen i 8-12 scones. Du kan godt skjære helt gjennom, brødet vil heve og vokse inn i kutte igjen slik at du etter steking vil kunne bryt sconsene fra hverandre.
Sett formen i en forvarmet ovn på 200-220 grader i ca. 35 minutter. Sjekk om brødet er ferdig med å dunke lett på undersiden. Sconsen vil høres litt hul ut hvis den er gjennomstekt. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på sconsene.
Her har vi laget sconsen i en ildfast form, som et brytebrød, men du kan selvsagt forme dem på en annen måte. En fin måte å forme scones på er å kjevle ut deigen og bruke pepperkakeformer eller kakeringer i passe størrelse til å trykke ut sconsene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar