lørdag 4. mars 2017

Fine scones med et hint av appelsin

Det er egentlig ikke så veldig ofte vi lager scones, men når vi gjør det er det fordi vi har lyst på noe ekstra godt til frokost eller lunch - og så har vi ikke planlagt noe... Og til den typen tilfeller er scones helt perfekt! Du trenger ikke å ha satt gjærdeigen til heving, eller stå lenge og steke med pannen eller takken. Det er bare å røre sammen ingrediensene og steke sconsene i ovnen. Enklere og mindre tidskrevende skal du lete lenge etter!


Her har vi laget scones som inneholder litt chevre noe som gjør sconsene saftige og gode. I tillegg har vi tilsatt litt zest fra en appelsin. Zesten gir sconsene en fin smak av appelsin og gjør at de helt fint kan spises i solveggen uten noe særlig tilbehør. Du kan også servere dem med ost eller syltetøy.

Til et lite brett (8-10) scones
trenger du:

500-550 gram hvetemel
3,5 dl melk
75 gram smør
40 gram chevre
1 appelsin
2 ss sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver

Ha det meste av melet i en bakebolle og smuldre chevreen og smør inn i melet. Vi pleier å smuldre smør og ost inn i melet med hendene. Skal barna være med så pass på at de har vasket hendene godt før de begynner.

Rasp zest av appelsinen, men pass på at du kun får med det gule i skallet. Den hvite delen av skallet vil gi en bitter smak og skal ikke brukes. Ha zest, sukker, salt og bakepulver i melblandingen og rør rundt. Tilsett melk og kna deigen sammen. Deigen skal være forholdsvis løs, men skal ikke klistre seg for mye fast. Juster med mel eller melk ved behov.

Kjevle deigen ut så den passer en liten ildfast form på ca. 20x25 cm. Kle formen med bakepapir og ha deigen over i formen. Tilpass deigen til formen og skjær deigen i 8-12 scones. Du kan godt skjære helt gjennom, brødet vil heve og vokse inn i kutte igjen slik at du etter steking vil kunne bryt sconsene fra hverandre.

Sett formen i en forvarmet ovn på 200-220 grader i ca. 35 minutter. Sjekk om brødet er ferdig med å dunke lett på undersiden. Sconsen vil høres litt hul ut hvis den er gjennomstekt. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på sconsene.
Her har vi laget sconsen i en ildfast form, som et brytebrød, men du kan selvsagt forme dem på en annen måte. En fin måte å forme scones på er å kjevle ut deigen og bruke pepperkakeformer eller kakeringer i passe størrelse til å trykke ut sconsene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar