søndag 12. februar 2017

Po-thai-toes

Til enkelte thailandske retter hender det at vi ikke føler at det passer med ris eller nudler, og da er disse smakfulle po-thai-toesene midt i blinken. Vi serverer dem til grillet eller stekt kjøtt, men de passer også perfekt som en egen rett hvis du skal lage et asiatisk inspirert koldtbord.

Til en god skål med  Po-thai-toes trenger du:
  • 1 kg poteter
  • 2 ss fish sauce
  • 4 ss oliven olje
  • 4 ss lime juice
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 liten rød chili
  • salt og pepper
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss knuste ristede peanøtter
Kok opp potetene og la dem småkoke i 20 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet og la potetene tørke. Skjær potetene opp i grove båter.

Rens hvitløken, ingefær og chili før du kapper dem opp i småbiter og bruk en morter til å knuse alt til en paste. Hell fish sauce, oliven olje, lime juice og pasten opp i en bolle og rør rundt. Tilsett potetbåtene og bland sausen med potetene. Hell innholdet i bollen over i et serveringsskål og strø over oppskåret frisk koriander og knuste peanøtter.

Server Po-thai-toes som tilbehør til thailandsk grillmat eller som en rett på et asiatisk koldtbord.