tirsdag 7. februar 2017

Pulled pork burger med BBQ saus

Pulled pork burger er utrolig godt! Saftig sakte-stekt kjøtt godt blandet sammen med hjemmelaget BBQ saus og toppet med noen store flotte syltagurkskiver er en god og kraftig smaksopplevelse.


Pulled pork lager seg nesten selv i ovnen og når den står der i varmen og blir bedre og bedre kan du finne på noe annet. Du gnir bare kjøttet inn med litt rubbing, legger kjøttet i en stor ildfast form og putter i ovnen! Kjøttet skal stå i minst 4-6 timer på 150 grader, så du har god tid til en skitur eller en tur på skøyter med ungene!

Til pulled pork trenger du:

 • Svinekjøtt 2-4 kg. Vi har her brukt et stort stykke nakkekoteletter uten bein på 2-3 kg, men her kan du se hva du finner av større kjøttstykker av svin i butikken.
 • Sennep
 • 2 ss hvitløkspulver
 • 2 ss løkpulver
 • 2 ss paprikapulver
 • 2 ts chilipulver
 • 3 ss brunt sukker
 • 1 ss salt 
 • 1 ss pepper
 • 2 mellomstore løk
 • 1 ss five spice krydder

Sett ovnen på 150 grader slik at den varmes opp mens du klargjør kjøttet.
Stykket vårt med nakke-kjøtt hadde endel fett rundt kjøttet. Om det ikke er så alt for mye kan du bare la fettet sitte på når du tilbereder kjøttet, det gir kjøttet en saftig smak når det er ferdigstekt. Om det er mye fett på utsiden av kjøttet, så kan det med trygghet skjæres  bort med en skarp kniv.

Gni kjøttet inn med et tynt lag med sennep før du finner frem en skål og blander hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, chilipulver, five spice krydder, brunt sukker, salt og pepper godt sammen.
Gni kjøttstykket inn på alle sider med krydderblandingen.

Skjær opp løken i skiver og løs ringene fra skivene. Dekk bunnen i en ildfast form med løken. Legg det ferdig krydrede kjøttstykket oppå løkringene og sett formen inn i ovnen. Dekk til den ildfaste formen med sølvfolie. På den måten lukker du inne fuktigheten slik at kjøttet ikke blir tørt. La kjøttet stå i 2-3 timer før du tar av folien. La kjøttet stå i ovnen i 2 nye timer uten folie.

Mens kjøttet steker lager du hjemmelaget BBQ saus og hvis du ikke skal på skitur (dette er skrevet på vinteren) kan du også lage hjemmelagde hamburgerbrød. Men det er klart - har du dratt på skitur så klarer du deg med kjøpte hamburgerbrød også... Selv om det ikke er like godt!

Steketiden vil være avhengig av hvor stort kjøttstykket ditt er. For å sjekke om kjøttet er ferdig kan du bruke to gafler og prøve å få løst litt kjøtt. Dette skal gå enkelt og greit om kjøttet er ferdig. Når  kjøttet er ferdigstekt tar du det ut av ovnen og lar det stå å hvile i 10-15 minutter under folien før du  drar kjøttet fra hverandre med gafler. 

Når du har dratt kjøttet fra hverandre legger du strimlene med kjøttet tilbake i den ildfaste formen der du har smørmyk løk og veske fra stekingen. Tillett 2-3 dl med hjemmelaget BBQ saus til kjøttet og bland kjøtt, BBQ saus, løk og stekesky godt. Sett så den ildfaste formen inn igjen i ovnen og skru opp temperaturen til 180 grader og la kjøttet stå i 10 minutter.

Serveres enkelt og greit i et hamburgerbrød med syltagurk og eventuelt litt ekstra BBQ saus. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar