lørdag 4. februar 2017

Hjemmelaget BBQ saus

Hjemmelaget BBQ saus er utrolig mye bedre en den du få kjøpt i butikken, og i tillegg har du større mulighet til å variere styrke og smak når du lager din egen BBQ. Denne oppskriften kan du røre sammen på to minutter, deretter skal den bare så og putre for seg selv i 40 minutter.




Denne enkle og gode BBQ sausen kommer til å gjøre deg forundret på hvorfor du ikke har laget den selv før. Når du først har vent deg til smaken av hjemmelaget BBQ saus er det vanskelig å akseptere den ferdigkjøpte i butikken.

Til et stort glass BBQ saus trenger du:

  • 2 ss smakløs olje (f.eks solsikkeolje)
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 4 dl ketchup (vi bruker Heinz)
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ss dijon sennep
  • 1 ss røykt paprikapulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ss worcestershire saus
  • Smak til med salt og pepper

Start med å ha litt olje i en kasserolle og sett den på litt over middels sterk varme. Det er viktig at dette er en smakløs olje slik at ikke smaken på oljen gir smak på sausen. Finnhakk løken og hvitløken og fres løken i 1-2 minutter i kjelen. Tilsett deretter ketchup, hvitvinseddik, vann, lønnesirup, brunt sukker, sennep, paprikapulver, røkt paprika pulver, chilipulver og worcestershire saus og rør rundt.

BBQ sausen skal stå og småputre i ca. 40 minutter. Husk å røre innimellom slik at den ikke svir seg. Når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden bruker du en stavmikser til å jevne ut sausen.

I starten vil det lukte litt overveldende fra ketchupen og fra hvitvinseddiken. Dette kommer til å roe seg veldig når sausen har kokt en liten stund.

BBQ kan blant annet brukes til spare ribs, hamburgere, diverse grillkjøtt med mye mer.


Nyt!