lørdag 4. februar 2017

Hjemmelagde loffhorn

Disse hornene er supergode og passer perfekt når du har lyst på litt ekstra godt til lunch... Hos oss forsvinner de ofte før de har blitt kalde.  Gutta spiser dem nemlig gjerne varme med kun litt smør på som smelter ned i hornet...


Hvis du har det travelt kan du i denne oppskriften kutte litt ned på hevetiden. Hvor lenge du lar deigen og hornene heve må du nesten se litt an, men deigen hever raskt og flott så en litt kortere hevetid går helt fint.

Til 16 horn trenger du:

3 dl melk
50 gram gjær (1 pakke)
1 ts salt
2 ts sukker
100 gram margarin
Ca. 500 gram siktet hvetemel

Start med å la margarinen ligge ute på kjøkkenbenken en liten time før du begynner å bake.

Finn frem bakebollen og ha det meste av hvetemel i bollen. Skjær margarin i små terninger og ha dem i melet. Bruk hendene og smuldre smøret i melet slik at det ikke er noen store biter med margarin igjen i melet. Melet skal se ut som vanlig mel uten klumper, men hvis du klemmer det sammen i hånden vil det så vidt klebe seg sammen.

Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren. Tilsett salt og sukker og ha væsken over i melblandingen. Elt deigen i 10-15 minutter til en smidig men ikke for fast deig. Juster med hvetemel hvis det er behov for det. Deigen skal slippe kantene i bakebollen. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter til en time.

Hvelv deigen ut på bakebordet og del den i to emner. Kjevle emnene ut til hver sin sirkel, ca. 40 cm i diameter. Del hver sirkel i 8 spisser. Vi bruker vanligvis et pizzahjul til å dele opp i trekanter.

Rull hver spiss fra den brede siden og inn mot spissen. Legg det rullede hornet med spissen ned på et bakebrett og bøy hver av sidene slik at det dannes et horn. Dekk hornene med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve til dobbel størrelse, ca en time.

Visp sammen et egg og pensle hornene. Stek hornene midt i ovnen på 220 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar