fredag 13. januar 2017

Grove vafler med havregryn

Vafler smaker utrolig godt og passer i mange sammenhenger. Denne oppskriften er med litt grovere mel og havregryn og kan fint brukes som erstatning for brødskiva til en bedre lunch.


Til ca. 15 trenger du:

3 egg
2 ss sukker
4 dl kefir
5 dl lettmelk
1 ts bakepulver
1 ts natron
5 dl sammalt hvete, finmalt
3 dl havregryn
50 gram smeltet margarin

Start med å røre sammen egg og sukker for hånd og bland inn kefir og lettmelk. Rør sammen mel, havregryn, bakepulver og natron og tilsett det tørre i melkeblandingen samtidig som du rører godt slik at du ikke får klumper. Smelt til slutt margarin og tilsett den smeltede margarinen i en stråle mens du rører. Sett vaffelrøren til side og la den stå og svelle i 20-30 minutter.

Pensle vaffeljernet med smeltet margarin og stek vaflene til de er gyldne. Server vaflene mens de er varme med nyrørte bær eller brunost. De smaker også nydelig med salat, litt grov postei og charlottløk!

Vafler smaker aller best når de er varme og nystekte så du kan gjerne lage vaffelrøren på forhånd og steke etter hvert som ønskene om flere vafler kommer.... Hvis du har vaffeljern for bål er en god løsning å helle røren over på en stor rengjort melkekartong med vid skrukork og ta røren med på tur. En populær turmat både for store og små, men det krever som sagt et vaffeljern for bål.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar