lørdag 14. januar 2017

Hummus

Hummus kommer opprinnelig i fra midtøsten og er en paste som ofte blir brukt som tilbehør til andre retter sammen med godt brød. Hovedingrediensen er kikerter som fungerer som en base sammen med sitronsaft, tahini og hvitløk. Du kan smaksette hummusen ytterligere alt etter hvilke smaker du liker - her har vi brukt spisskummen og paprika i tillegg.


Hummus inneholder tahini, som er en masse laget av malte sesamfrø. Du finner tahini i matbutikker med godt utvalg eller asiatiske grønnsaker. Hvis du ikke fått tak i tahini kan du bruke litt sesamolje i stedet.

Til en skål hummus trenger du:

1 boks kikerter (240 gram)
1 ts salt
2 fedd hvitløk
3 ss god olivenolje
1 sitron
2 ss tahini
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummenpulver

Vi bruker kikerter på boks som er ferdig kokte, men du kan selvsagt koke kikertene selv også.
Start med å helle bort halvparten av saften i kikerterboksen. Resten kan du bruke til å spe på med litt fuktighet om behov, så hell det oppi en kopp.  Ha kikertene oppi en beholder som passer til stavmikseren din eller i en blenderen sammen med hvitløk, paprikapulver, olivenolje, spisskummenpulver og tahini. Kjør ingrediensene til en jevn masse.

Blir blandingen for tørr bruker du litt og litt av saften fra boksen med kikerter som du har tatt vare på og sper på mens du bruker blenderen/stavmikseren og får en fin jevn hummus. Smak til med salt og saft fra sitronen.

Ringle litt god olivenolje over og eventuelt litt paprikapulver og server hummusen som tibehør til grillmat eller som en del av tapasen sammen med godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar