Barna våre er vanligvis begeistret når vi skal ha fisk, og i dag var intet untak. Alle tre spiste opp all fisken og mumlet noe om terningkast seks mens de gumlet og spiste og drakk - og en bedre kritikk kan vel neppe et kjøkken få?
Til ca 10 personer (eller middag til fem med godt med rester til travle hverdager) trenger du:
1 stor laks
7 vårløk
4 ss kokos-olje
1 lime
1,5 habanero
4 ss fish sauce
3 sjalottløk
1 brokkoli
2 s palmesukker
2 stenger stangselleri
75 g finhakket ingefær
1 ss tamarind paste
2 ss søt soya sauce
3 ss soya sauce
1 god neve koriander
1/2 dl vann
3 fedd hvitløk
Surr hvitløk, habanero og vårløk i kokosoljen på middels sterk varme i en stekepanne i 2-3 minutter. Skjær opp stangselleri i små "pinner" som er 4-5 cm lange og la dem surre med i stekepannen. Tilsett saften av den siste halve limen, palmesukker, fish sauce, tamarind paste, sjarlottløk, finhakket ingefær, soya sauce (både vanlig og søt) og en god neve grovhakket koriander. Spe til slutt med vann.
Skjær opp brokkolien i grove strimler på langs og surr dem i en stekepanne med litt smør. Smak til med salt og pepper.
Server med ris og danderte med brokkoli og grovkuttet koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar