søndag 7. februar 2016

Hot tacopizza

Pizza kommer i alle varianter! Dette er en pizza som ligger litt på siden av de italienske variantene vi vanligvis lager, med smak i retning av en fredagskveld med taco. Med guacamole og rømmedressing til blir både store og små mer enn fornøyde!
Det er mye morsommere å lage tacokrydder selv enn å kjøpe det i butikken. Lag en del når du først holder på - det holder seg i krydderskapet og når du lager det selv kan du variere smakene og finne din egen favoritt! Det du ikke bruker tar du over på et fint glass og oppbevarer tørt og mørkt. Husk å merk glasset med tacopulver, ellers kan det være du lurer litt når du står med fem glass med krydder og prøver å huske hva som var hva - det er nemlig ikke alltid like lett å lukte seg frem...

Til tacokrydder trenger du:

:
1,5 ts sort pepper
1 ts koriander frø
1/2 ts fennikel frø
1 ts majoran
1/2 ts paprika pulver
1,5 ss kumin
1 ts chili pulver
1 ts hvitløk pulver
1/2 ts stjerne anis
1/2 ts chiliflak
1/2 ts organo (tørket)
Bland sammen alle krydderne og vips så har du laget hjemmelaget tacokrydder - vanskeligere er det ikke :)

Start med å lage pizzabunn og en enkel saus/pesto til pizzaen. Pestoen er en litt enklere og ikke fult så smaksrik som den pestoen vi pleier å lage til våre italienske pizzaer. Når deigen står til heving begynner du å klargjøre fyllet til tacopizzaen. Som fyll til pizzen bruker du det du synes er godt når du lager taco. Vil du lage den slik som vi har gjort her trenger du:
3 toppede ts tacokrydder
Ca. 300 g kjøttdeig
1 boks maiskorn
1/2 boks ananas-skiver
Nacho-chips
Ost
Stek kjøttdeigen og bland inn tacokrydderet og litt vann. La kjøtt og krydder småkoke litt. Det meste av væsken skal fordampe. Kjevle ut deigen og legg et lag pesto over. Fordel kjøttdeig, mais og annanasbiter jevnt ut over pizzabunnen og dekk pizzaen med revet ost. Sett pizzaen i ovnen i 10-15 minutter. Mens pizzaen steker lager du guacamole og rømmedressing. Dette gjør at denne pizzaen blir enda bedre så det er verd å ta seg bryet...

Til guacamolen trenger du:
1 god neve frisk koriander
1 stor moden avocado
1 lime
1 rød chili/habanero
Kunsten med å lage en god guacamole er å finne modne avocadoer. Det finnes et par triks for å modne en avocado raskt og det er å legge den i en frysepose sammen med et eple eller banan. Disse fruktene fremskynder modningsprosessen raskt i avocadoen. I butikken kan du se om en avocado er god og moden ved å fjerne stilken på den og se hvilken farge som er under. Dersom den har en gulaktig farge er den moden, men om den har en brunfarge er den overmoden.

Mos avocadoen med f.eks en gaffel, finhakk koriander, chili/habanero (uten frø) og bland alt i en skål sammen sammen med saften fra en lime. Sett skålen i kjøleskapet til maten er klar til servering. Tips: Hvis du legger avocadosteinen oppi guacamolen unngår du at guacamolen blir brun.

Til en enkel rømmedressing trenger du:
1 boks lett-rømme
3-4 fedd hvitløk
Hakk opp hvitløk grovt og legg bitene i en morte. Knus hvitløken til en pasta og bland den inn i rømmen. Sett i kjøleskapet inntil maten er klar til servering. Rømmedressingen blir bedre og bedre jo lenger den står. Prøv å lage den 1-2 timer før du skal servere maten hvis det er mulig.

Når pizzaen er gylden tar du den over på et serveringsbrett og dander med grov-hakket frisk koriander og lime-båter. Strø over knuste nacho-chips og server pizzaen med guacamole og rømmedressing.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar