lørdag 16. januar 2016

Thai-inspirert kyllinggryte

Det er alltid gøy å prøve ut nye kombinasjoner og denne retten så dagens lys på en vanlig hverdag der vi for en gang skyld ikke hadde aktivitetene på rekke og rad på ettermiddagen. Den tar nok litt lengre tid å lage enn det du kan tillate deg når du skal nå treningen til ungene rett etter middag, men ikke så veldig mye lengre.


Kryddersammensetningen i denne kylling-gryten er velkjent fra thailandske oppskrifter, men retten er ikke "hot", bare smaksrik! Du kan fint servere dette til barn. Våre tre gutter pluss en kompis av 5-åring vår spiste alle godt, selv om besøket kanskje syntes det var litt nye smaker...

Til ca. 5 voksne trenger du:


600g Kyllingfileter
4 tørkede chili
4 fedd hvitløk
1 rød løk
1 grønn paprika
1 gul paprika
2 lime
5 vårløk
2 ss brunt sukker
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 liter kyllingbuljong
4 cm ingefær
1 ss fiske saus
1 ss østers saus
2 ss soya saus
1 neve frisk koriander

Skjær opp kyllingen i terninger og surr den i woken sammen med finhakket hvitløk, ingefær og rød løk skjært i skiver. Når kyllingen er nesten gjennomstekt tilsetter du kyllingbuljong og lar retten koke opp. Tilsett krydder, sauser og saften av 1 lime sammen med hele tørkede chilier. De tørkede chiliene setter ganske fort smak på maten, så smak på suppen innimellom og fjern chiliene når suppen har oppnådd ønsket "hotness". Skjær opp paprikaene i strimler, vårløken i passe store biter og legg til side. Når det er noen få minutter igjen til middagen skal serveres tilsettes paprika og vårløk. Husk at grønnsakene skal være spenstige når du serverer.

Grovhakk korianderen og rør halvparten inn i suppen og bruk resterende til garnityr. Skjær den siste limen opp i båter og bruk lime-båtene til garnityr. Server med ris eller nudler.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar