søndag 10. januar 2016

Glassert chiligryteVi prøver rett som det er nye varianter av måltider som vi liker. Her har vi brukt mange av de smakene vi liker fra thailandske retter, men glassert kjøttet slik som en kan gjøre når en lager spare-ribs. Ikke la deg avskrekke av mengden chili! Vi har brukt de store røde chiliene som du finner i butikkene nå for tiden og de er ikke så veldig sterke. I tillegg har vi kuttet chilien ganske grovt så det er mulig å ta den ut. Retten er sterk og har mye smak.

Til  4 voksne personer trenger du:

2 kg nakkekoteletter

Marinade
2 ts chili pulver
2 ss sukker
5 ss mørk soya saus
2 ts salt
3 cm ingefær

Bland alle ingrediensene til marinaden og legg dem i en pose/frysepose. Kutt opp nakkekoteletter i gode terninger og legg dem i marinaden. Det er viktig å blande alt kjøttet godt inn i marinaden. La kjøttet marinere romtemperert i 1-2 timer før det skal stekes. Hvis du ikke har tid til å marinere kjøttet så lenge er det ikke noen krise, dette kommer til å smake mye og godt likevel.

Stek kjøttet brunt i en gryte eller wok. Vi pleier å ha med beinene i retten da de tilfører ekstra kraft og god smak. Mens kjøttet brunes lager du glasseringen.

Glassering
4 ss brunt sukker
3 ss fish sauce
5 røde chili
4 fedd hvitløk
4 cm ingefær
2 dl eddik (blank 7%)

Hakk opp hvitløk, ingefær og bruk morteren til å lage en liten pasta. Grovhakk chiliene i 1/2 cm rundinger og legg alt i en skål. Tilsett resten av ingrediensene i skålen og bland godt.

Tilsett glasseringen i woken/gryta og rør inn glasseringen mens det putrer i gryta. Lukten av eddiken kan bli litt intens mens gryta putrer, men trøst deg med at resultatet blir velsmakende het og god.

Garnityr
1 neve frisk basilikum
1 neve frisk koriander

Server retten med ris eller nudler og bruk grovopphakket frisk basilikum og koriander som garnityr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar