søndag 10. januar 2016

Sebastians grove lunchpannekaker


Her i huset er det veldig gøy å lage mat, særlig synes gutta at det er gøy hvis de kan få ansvar for noe av matlagingen helt alene. Sebastian, 10 år, tok i dag ansvar for å lage lunch til seg selv og brødrene sine. Da han i tillegg fikk lov til å prøve ut takken helt alene koste han seg godt på kjøkkenet!

Pannekaker lager gutta rett som det er, så vi prøver å fortelle dem at hvis de lager litt grovere pannekaker blir de litt sunnere. Budskapet har tydeligvis glidd inn for i dag var pannekakene laget blant annet med grovt rugmel.

Til 3 (veldig) sultne gutter (og litt til mamma og pappa) trenger du:

400 gram siktet hvetemel
100 gram sammalt rugmel, grovmalt
1 ts salt
2 ss melis
2 egg
9 dl helmelk


Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle, rør inn melk til en klumpfri røre og visp deretter inn eggene. Disse pannekakene skal være litt tykke, så røren kan godt være litt tykkere en det du bruker til vanlige tynne pannekaker.

Stek pannekakene på en takke eller stekepanne til de har en gylden farge. Pannekakene trenger ikke være så store i og med at de er litt tykkere en vanlig.

Server med brunost og et godt syltetøy!