søndag 28. november 2021

Mexikansk pulled beef taco

Dersom du tar utfordringen med å bytte ut den vanlige tradisjonelle fredagstacoen med denne meksikanske pulled beef tacoen tror jeg ikke du kommer til å angre. Her har vi slow-cooked høyrygg slik at kjøttet blir så mørt at du lett kan dra det fra hverandre, såkallt pulled beef. Her kan du også bruke bog eller bankekjøtt - det blir like mørt og godt med alle disse kjøttstykkene. 

Sammen med en deilig meksikansk tomatsalsa, mango- og ananassalsa og hjemmelagde tortillas blir dette et helt spesielt festmåltid som faller i smak både hos store og små!


Vi har eksperimentert litt med hvor lenge vi lar kjøttet varmebehandles. Kjøttet bør ha minst 8 timers varmebehandling for at det enkelt skal kunne dra fibrene i kjøttet fra hverandre, men det blir enda mørere hvis du forlenger behandlingstiden til 16 timer. Du vil da ha kjøtt som smelter i munnen. 

Til pulled beef til ca.10 personer trenger du:

3.5 kg bog/bankekjøtt/høyrygg 
2.5 dl kalvekraft 
4 ss tomatsaus 
2 lime (saften) 

Rubbing til kjøttet:

4 ss chilipulver 
1.5 ss løkpulver 
2 ss salt 
5 ss spisskummen 
5 ss hvitløkspulver 
2.5 ss svart pepper 
1.5 ss cayennepeper 
1.5 ss paprikapulver 
3 ss brunt sukker

Rens kjøttet for uønsket fett, men husk at fettet også er med på å gi god smak så du trenger ikke å fjerne alt... Gni kjøttet inn med rubbingen på alle sider og legg kjøttstykkene i slow-cookeren. Bland sammen limesaft, vann, kalvekraft og tomatsausen og hell blandingen forsiktig over kjøttet. 

Sett slow-cookeren på  innstillingen "low" i minst 8 timer. Det kan være en fordel å snu kjøttet når halve tiden har gått. Om det er mye kjøtt som stikker opp av væsken blir ikke dette like mørt som det som ligger under. Det er derfor viktig å snu kjøttet minst en gang.

Mens kjøttet varmebehandles lager du meksikansk tomatsalsa, mango- og ananassalsa og hjemmelaget tortilla.

Når kjøttet er ferdig tar du det over på en fjøl og rive kjøttet opp slik at det får pulled beef konsistens/utseende. Benytt ønsket mengde kraft/væske i fra slow-cookeren og bland det inn i kjøttet. 

Server mørt, tacokrydret pulled beef sammen med  mexikansk tomatsalsa, mango- og ananassalsa og hjemmelaget tortilla til et ordentlig meksikansk festmåltid.

Hvis du ikke har slow-cooker kan du lage pulled beef ved å bruke en jerngryte med lokk og la den stå i  i ovnen på 120 grader i ca. 5 timer. Her er det viktig at du snur kjøttstykkene hver halvtime. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar