søndag 28. november 2021

Mango- og ananassalsa

Denne mango- og ananas-salsaen er frisk, smakfull og helt nydelig til krydret mat. Her har vi brukt den til taco, men den er også utrolig god til grillmat. 

Som sagt har vi her brukt mango- og ananas-salsaen sammen med meksikansk tomatsalsa til meksikansk taco. Den har en nydelig frisk sødme som passer godt til krydret kjøtt og som løfter måltidet. Til en stor skål mango- og ananas-salsa (10 personer) trenger du:

1 moden ananas 
3 store modne mangoer 
3 røde chili
1 håndfull koriander 
1 lime

Start med å skjære toppen og bunnen av ananasen, skjær av skallet slik at du står igjen med fruktkjøttet. Del deretter ananasen i to fra toppen til bunnen. Del også disse to halvpartene i to fra toppen til bunnen slik at den harde kjernen i ananasen blir lett å skjære bort. Skjær bort den harde kjernen ved å kutte nok en gang fra toppen til bunnen på hver av bitene, og kast kjernen. Skjær kjøttet fra ananasen opp i små biter.

Steinen i mangoen er ganske stor og mandelformet og ligger inne i mangoen med omtrent samme fasong som mangoen. Vend mangoen slik at du får en smal siden mot deg og skjær fra toppen av mangoen og nedover til du møter steinen. Du må nå vinkle kniven litt slik at du skjærer rundt steinen, og følg steinen ned mot bunnen av mangoen. Gjenta det samme på den andre siden. Skjær deretter av restene som fortsatt er festet til steinen. skjær mangoen i små biter og bland dem med ananasbitene.

Skjær stilken av og skjær opp chiliene på langs. Fjern frøene og skyll chiliene dem i kaldt vann. Finhakk chilien og bland den med frukten. 

Kutt opp en håndfull med frisk koriander og bland sammen med salsaen, men spar på litt slik at du har til litt garnityr på toppen. Skjær lime i to og press saften over mango- og ananas-salsaen.

Bland godt og dryss litt frisk koriander over før du server! 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar