søndag 28. november 2021

Meksikansk tomatsalsa

Det er lett å glemme hvor enkelt og godt det er å lage salsa til taco. Med gode og friske grønnsaker er det få salsaer som blir bedre enn denne! Smaken skal være sterk, litt syrlig og frisk.  

Denne nydelige tomatsalsaen lagde vi første gang sammen med noen venner tidlig på 2000 tallet og vi elsket den fra første stund. Det fine med gode venner er at de gjerne deler oppskrifter og tomatsalsaen har fulgt oss siden. 


Tomatsalsaen er like enkel å lage som den er god og krever egentlig bare at en kan kutte grønnsakene i jevnt små biter. Det er derfor enkelt for både liten og stor å være med og lage i stand et festmåltid når salsaen skal være en del av måltidet. 


Til en stor skål tomatsalsa (10 personer) trenger du:

10-14 tomater 
2 modne avokadoer 
2-3 lime 
2 grønne paprika
1 rød paprika 
1-1.5 glass jalapenos pepper 
1 rødløk 
1-2 fedd hvitløk 
Salt/sukker

Start med å skjære  opp tomat, avokado og paprika i små terninger, husk at dette skal bli en salsa og ikke en salat. Hell av laken som jalapenopepperen ligger i og skjær pepperen i små biter. Bland jalapeno pepper sammen med resten av grønnsakene. Finhakk hvitløk og rødløk og bland også løken sammen med grønnsakene. 

Press saften av limen over salsaen og rør salsaen sammen i ca  5-10 minutter slik at avokadobitene løses litt opp og du får en litt mer kremet salsa-konsistens. 

Sett tomatsalsaen i kjøleskapet med plastfolie over i et par timer. Før servering smaker du litt på tomatsalsaen og justerer med til med litt salt eller sukker hvis den er for søt eller for syrlig. 


1 kommentar: