lørdag 4. april 2020

Guacemole- og eggerøre toast ala Malaga

På en jobbreise til Malaga i slutten av januar var det allerede vårstemning i forhold til norske forhold. Det var riktignok kjølig om morgen, men etter at solen har jobbet litt på omgivelsene var det rundt 20 grader på dagtid. Hotellet jeg bodde på hadde en nydelig beliggenhet midt i sentrum og på de lokale restaurantene fikk jeg noen av de bedre frokostene jeg har spist!

Særlig en husker jeg godt - Byoko den var utrolig koselig og lå midt i gamlebyen. Her serverte de økologisk mat og jeg bestemte meg for å bestille en meny bestående av en blings med avokado og egg, røkelaks, espresso med litt melk (cortado), nypresset appelsinjuice og en fruktsalat blandet i yogurt naturell med honning. Dette var rett og slett nydelig!


Jeg husker spesielt smaken av nyristet godt brød med et lag kremete avokado-mos, med eggerøre toppet med nydelig røkelaks. Så enkelt og så godt! Denne smaksopplevelsen måtte selvsagt testes ut og vår guacemole- og eggerøre toast ala Malaga har en mild og god kremete smak og er helt fantastisk sammen med nypresset juice og en cortado.


Til to store toast trenger du:

To store skiver av et godt brød, feks. landbrød eller valnøttbrød
3 egg
3 ss melk
1 avokado
1 hvitløksfedd
olivenolje
røkelaks
salt
pepper

Lag eggerøre av eggene. Knus eggene oppi en bolle og kast eggeskallene. Ha i like mange spiseskjeer med melk (eller vann) som antall egg og visp lenge og godt. Mange bruker altfor liten tid på å vispe eggene før de skal steke eggerøren. Visp gjerne i 3-4 minutter og pisk luft inn i røren.

Del avokado på midten og fjern steinen. Bruk en spiseskje til å hente ut kjøttet fra avokadoen og legg i en liten skål. Bruk en gaffel til å lage en jevn most guacemole av avokadoen.

Drypp litt god olivenolje på brødskiven, men ikke for mye, da kan smaken bli besk. Rens et fedd hvitløk og del det i to på langs. Gni hvitløksfeddet med kuttflaten ned mot skiven, målet med dette er å få en mild hvitløkssmak på brødet, så ikke etterlat biter av hvitløken på skiven. Legg skivene på et brett i ovnen og stek dem på 220 grader i ca 5-10 minutter til de er gyldne og litt sprø på utsiden. Pass på at de ikke blir brente.

Ta skivene ut av ovnen og smør et lag med guacamole på skiven som vist på bildene under. Påfør eggerøren oppå guacemolen og dryss over litt salt og pepper. Skjær ønsket mengde røkelaks i tynne strimler og legg den på toppen. Server med med det samme mens skiven er sprø og eggerøren varm, gjerne med et glass frisk appelsinjuice og en cortado!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar