lørdag 11. april 2020

Brownie med smak av appelsin

Opp gjennom årene har vi laget utrolig mange varianter med brownie og denne varianten passer utrolig godt nå i påsketider. Kombinasjonen av den kraftige sjokoladesmaken og en frisk og kraftig appelsinsmak som det er på denne kaken er utrolig godt og passer perfekt i solveggen sammen med en espresso.


Oppskriften tar utgangspunktet i en oppskrift på brownie som vi har brukt i rundt 15 år, og som jeg tror må være den beste oppskriften som finnes! Den blir akkurat passe seig med nydelig kraftig smak, i tillegg er den så enkel å lage at gutta mine tidlig kunne lage den uten hjelp fra voksne på kjøkkenet.

Trikset med å få brownien seig er å ikke røre for mye. Det er altså viktig å røre ingrediensene sammen for hånd og ikke røre mer enn du må for å blande ingrediensene. Det gjør den til en genial kake å lage på hytta eller andre plasser der du har begrenset med kjøkkenutstyr.

Til en stor langpanne trenger du:

  • 6 egg
  • 8 dl sukker 
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4,5 dl hvetemel
  • 300 gram smeltet smør
  • 8-10 ss kakao
  • Zest av 2 appelsiner
  • 200 gram grovt hakkede mandler 
Knekk eggene i en stor bakebolle og tilsett sukker. Rør egg og sukker sammen for hånd

Vask appelsinene godt tørk dem før du rasper zesten av begge appelsinene. Pass på at du kun tar med det gule skallet. Det hvite skallet vil gi en bitter smak, så pass på at du ikke får med noe av det. Ha resten av ingrediensene oppi. Rør kakedeigen sammen med så få omrøringer som mulig.

Ha bakepapir i en langpanne (vi bruker en langpanne som er 30x40 cm) og fordel kakedeigen i langpannen. Stek brownien i forvarmet ovn på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.

Brownien har en intens appelsinsmak og det kan være lurt å dele den opp i litt små stykker.
Server brownien sammen med litt kaffe i sola ute på terrassen og nyt smaken av sjokolade og appelsin nå i påsken!

Hvis du har mye brownie igjen eller du vet at du ikke trenger en hel stor langpanne er denne super å fryse. Pakk da brownien i plastfolie og legg den i frysen. Den tiner raskt, så du kan ta den opp en times tid før du trenger den og la den tine på kjøkkenbenken, eventuelt varme den i 5-10 minutter i ovnen på 150 grader.-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar