Oppskriften tar utgangspunktet i en oppskrift på brownie som vi har brukt i rundt 15 år, og som jeg tror må være den beste oppskriften som finnes! Den blir akkurat passe seig med nydelig kraftig smak, i tillegg er den så enkel å lage at gutta mine tidlig kunne lage den uten hjelp fra voksne på kjøkkenet.
Trikset med å få brownien seig er å ikke røre for mye. Det er altså viktig å røre ingrediensene sammen for hånd og ikke røre mer enn du må for å blande ingrediensene. Det gjør den til en genial kake å lage på hytta eller andre plasser der du har begrenset med kjøkkenutstyr.
Til en stor langpanne trenger du:
Knekk eggene i en stor bakebolle og tilsett sukker. Rør egg og sukker sammen for hånd
- 6 egg
- 8 dl sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 4,5 dl hvetemel
- 300 gram smeltet smør
- 8-10 ss kakao
- Zest av 2 appelsiner
- 200 gram grovt hakkede mandler
Ha bakepapir i en langpanne (vi bruker en langpanne som er 30x40 cm) og fordel kakedeigen i langpannen. Stek brownien i forvarmet ovn på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.
Brownien har en intens appelsinsmak og det kan være lurt å dele den opp i litt små stykker.
Server brownien sammen med litt kaffe i sola ute på terrassen og nyt smaken av sjokolade og appelsin nå i påsken!
Hvis du har mye brownie igjen eller du vet at du ikke trenger en hel stor langpanne er denne super å fryse. Pakk da brownien i plastfolie og legg den i frysen. Den tiner raskt, så du kan ta den opp en times tid før du trenger den og la den tine på kjøkkenbenken, eventuelt varme den i 5-10 minutter i ovnen på 150 grader.-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar