søndag 29. juli 2018

Blåbæris på hyttevis

På hytta vår er det alltid masse blåbær nå på sensommeren, noe det også er i år, men som en følge av den varme og tørre sommeren er bærene mindre en vanlig. Det blåbærene taper i størrelse tar de igjen på smak og følgelig blir is laget på årets blåbær, rett og slett helt fantastiske!


Sommeren 2018 går inn i historiebøkene som den varmeste sommeren i Norge siden 1940-tallet og  etterspørselen etter is og leskende drikke har vært stor! Fra hytta er det ganske langt til butikken og når vi handler kjøper vi kun is til å spise der og da. Det er derfor gøy å kunne lage litt is på hytta med enkle ingredienser og enkelt utstyr som vi kan nyte i varmen i hytteveggen... 

Du trenger:

  • Blåbær
  • Yogurt naturell
  • Sukker

Plukk blåbær og rens dem for rusk og rask. Mos bærene godt med en gaffel og bland lik mengde moste blåbær og yogurt naturell. Smak til med litt sukker til du har en blåbær-blanding som er passe søt og syrlig.

Ha blandingen over i små is-former eller i smale plastglass med en pinne eller en teskje ned i blåbærmassen. Sett blåbærisene i fryseboksen og la dem fryse til is.

Hold litt rundt formene for å løsne isen fra formen og nyt isen med det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar