Når en har tre gutter i en liten hytte må en ut, selv om det er høst og vått ute. Vi startet derfor å bake litt etter frokost, men gikk ut på tur når vi satte svingene til heving (altså heving nr. to). Når vi kom inn etter turen kunne vi sette på ovnen og steke pecan-svingene mens alle skiftet til tørt tøy. Når alle var tørre og svingene stekte, kunne vi sette oss ned i hytta og kose oss med nybakte pecan-svinger med kardemomme og en varm kopp kakao...
Til to brett med "Pecan-svinger med kardemomme" (16-20 stk) trenger du:
3,5 dl melk
50 gram gjær
3 ts kardemomme
1 ts salt
1 dl sukker
ca. 1 kg mel
Til fyllet trenger du:
2 dl sukker
180 g pecan nøtter
3 ts kardemomme
2 eggehviter
Varm melken forsiktig til den er lunken, løs så opp gjæren i melken. For å teste om du har riktig temperatur kan du (uten å se) stikke en finger i melken. Ved perfekt temperatur skal du ikke kunne kjenne at fingeren går ned i melken. Smelt smør og tilsett smør, sukker, salt og kardemomme til melkeblandingen.
Tilsett litt mel om gangen og elt inn mel til en blank og smidig deig. Hvis du har kjøkkenmaskin elter du deigen ca. ti minutter, hvis du som oss er på hytta uten kjøkkenmaskin elter du deigen for hånd i ti til femten minutter. Dekk deigen med et klede og sett den til heving en lun plass. Deigen skal heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Stek pecan-svingene midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne i fargen. Pass på mot slutten av steketiden. Vi setter ofte klokken på ti minutter og forlenger heller med noen minutter en eller to ganger til svingene er gyldne. Løsne pecan-svingene forsiktig fra bakepapiret og løft dem over på en rist for avkjøling.
Passer perfekt etter en god tur en litt kjølig og våt høstdag! Server gjerne pecan-svingene sammen med hjemmelaget kakao eller en god kopp kaffe...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar