onsdag 25. juli 2018

Milkshake med rips og bringebær

Nå på sommeren er det en evig etterspørsel etter is i hagen hos oss, særlig siden det nå i sommer har vært så utrolig varmt og deilig! For å variere utvalget og smaken litt har vi derfor også laget milkshake! Det er friskt og godt og kan varieres etter hva du liker og hva du har modent i hagen, eller på lur i fryseboksen...


Her har vi blandet to ganske syrlige bær som nå er modne i hagen her hos oss - nemlig rips og bringbær. Resultatet blir en frisk og nydelig milkshake som går ned på høykant både hos store og små!

Til 4 små glass, eller to store:

2 dl melk
200 gram vaniljeis
2 dl rips
2 dl bringebær

Plukk inn rips og bringebær og rens bærene for stilker og rusk. Vi har her brukt bær fra hagen, men du kan fint ta opp bær fra fryseboksen hvis du ikke har modne bær i hagen.

Bland melk og is i en blender til du får en jevn og glatt blanding. Tilsett rips og bringebær og kjør blenderen til du har blandet bærene inn i milkshaken. Her er det litt smak og behag hva som er passe blandet, men vi liker at det er litt små bærbiter igjen. Vil du ha store biter bær må du så vidt kjøre blenderen i noen få sekunder, ønsker du en mer jevn blanding kan du kjøre den litt lengre.

Hvis milkshaken din blir for tykk blander du i litt mer melk, og ønsker du den tykkere tilsetter du litt ekstra is. Fordel milkshake med rips og bringebær i serveringsglass og pynt med noen friske bær.

Vår erfaring er at mengdene her er passe for 4 voksne, men at ungene gjerne tar litt mer...

NB: Syren i ripsene kan få melkeproduktene til å skille seg hvis milkshaken får lov til å stå for lenge... dette er jo sjelden et problem da milkshaken vanligvis forsvinner før dette skjer, men hvis du altså ser at milkshaken skiller seg så vet du hvorfor :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar