tirsdag 29. november 2016

Hvit pizza med chevre, fiken og serranoskinke

Dette er en pizza med mange motsetninger og av den grunn blir den spennende i smak og gir en litt annen opplevelse av pizza enn vanlig. Pizzaen inneholder både litt syrlig i sausen og i chevreen, søtt i fikenene og salt i serranoskinken - en utrolig god kombinasjon!


Start med å lage pizzabunner. Del deigen opp i passe emner og kjevle eller dra deigen utover til tynne italienske pizzabunner. Hvis du kun skal lage en pizza kan du med fordel forhåndssteke de andre bunnene og legge dem i fryseboksen til en annen dag. På den måten har du rask pizza en dag når middagen skal litt raskt på bordet eller når du ikke har lyst til å stå på kjøkkenet.

Til en pizza trenger du:

100-150 gram  god chevre
Fikenmarmelade
1-2 never valnøtter
1 stor charlottløk
Litt av den osten du bruker til pizza
4 skiver serranoskinke
2 ferske fiken

Til den hvite pizzasausen trenger du:

2-3 ss creme fraiche
4 fedd hvitløk
1/4 lime

Mens pizzadeigen hever finhakker du hvitløk og presser saften av limen. Bland creme fraiche med hvitløk og lime og sett til side. Skjær charlottløken i tynne strimler og del fiken i tynne båter.

Når pizzabunnen er kjevlet eller dratt ut fordeler du noen spiseskjeer av den hvite sausen over bunnen og fordeler løkringene jevnt. Skjær så tynne skiver av chevreen som du klarer og legg ut over pizzaen før du strør over valnøttene. Legg små skjeer med finenmarmelade ut over pizzaen. Her er det viktig å holde litt igjen på mengden slik at ikke noen biter av pizzaen blir for søt. Vi synes det blir best med flere små dråper med fikenmarmelade i forhold til noen få og store. Fordel til slutt litt hvitost av foretrukken type over pizzaen. Det er allerede ganske mye chevre på pizzaen, så ikke overdriv med osten - kun et lite dryss.

Stek pizzaen i ovnen på 220 grader i 10-12 minutter. Kontroller pizzaen mot slutten av steketiden slik at den blir pen gylden og sprø. Sett gjerne på grill på slutten av steketiden, men pass godt på slik at den ikke blir brent.

Ha den ferdig stekte pizzaen over på et serveringsbrett og legg på serranoskinke og fersk fiken før du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar