mandag 7. november 2016

Kyllinglår med kokosmelk og indisk curry

Vinterstid er det deilig å ha middager som lager seg selv i ovnen. Når middagen står i ovnen kan du og familien dra på dere skiene og lage løyper i hagen eller ta med skøytene på skøytebanen. Hjemme hos oss er det ikke langt til lysløypa og vi kan også ta en tur i løypene mens middagen koser seg i ovnen.


Skal du la middagen lage seg selv på denne måten er det viktig at temperaturen i ovnen ikke er for høy. For å unngå en ødelagt middag lar vi ovnen stå på lav temperatur og skru heller opp temperaturen (og eventuelt grillen) på slutten av steketiden etter at vi har kommet inn i huset igjen.
Skal dere være ute av huset i flere timer kan temperaturen skrus ytterligere ned i forhold til hva vi har gjort.

Til 6 personer trenger du:

12-14 poteter
1 boks kokosmelk
1 boks knuste tomater
3 ts indisk curry
4 ss soyasaus
2 ts sukker
6 store rå kyllinglår
Chili-olje
Salt/pepper

Til denne retten bruker vi kyllinglår fra frysedisken. Hvor lenge kyllingene skal stå i ovnen blir derfor avhengig av hvorvidt kyllinglårene var helt tint før du satte formen i ovnen, størrelsen på lårene og temperaturen du velger. Retten blir bare bedre og bedre jo lengre formen får stå i ovnen.

Kutt potetene i  tynne båter og legg dem i en stor ildfast form. Bland sammen kokosmelk, knuste tomater, indisk curry og soyasaus i en bolle. Smak til med litt sukker. Curryen du bruker vil selvsagt bestemme mye av smaken på retten så pass på at du bruker en du liker. Ønsker du en litt sterkere rett kan du tilsette litt mer curry og chili-olje. Hell blandingen over potetene før du gni kyllingen inn med chili-olje og krydre med salt og pepper. Legg lårene på toppen av formen.

Sett formen med kyllinglårene i ovnen på 180 grader i minst 1 time. Skru opp til 220 grader og la kyllingen steke videre ca. 30 minutter til kyllingen er gylden og gjennomstekt. La kyllingen hvile noen minutter før den settes på bordet.

Server gjerne med varme nanbrød og litt koriander. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar