søndag 22. mars 2020

Bruschetta med blåskjell

Blåskjell på bruschetta er kanskje ikke så vanlig, men disse små munnfullene smaker helt nydelig og er perfekte som en enkel tapas til et glass hvitvin når gjestene kommer eller som en forrett.

Dette er en rett som for oss går mange tiår tilbake i tid og som vi innimellom finner frem på nytt og vi blir alltid positivt overrasket over hvor enkel og hvor fantastisk godt det blir!

Når vi lager bruschetta med blåskjell lager vi dem ganske små, slik at en bruschetta kan spises i en munnfull. Det er derfor viktig å lage (eller kjøpe) en pariserloff som er litt tynn.
Dette er en rett som kan lages nesten klar på forhånd. Når gjestene kommer er det kun å anrette bruschettaen og steke dem raskt i ovnen før de serveres rykende varme.

Hvis du har kjøpt ferske blåskjell må disse renses og dampes før du legger alle skjellene til siden. Du kan også kjøpe blåskjell som allerede er renset og dampet. Nå finner vi av og til pakker med store ferdig dampede blåskjell, både ferske og frosne. Vi styrer vanligvis unna de små blåskjellene på lake da disse ofte smaker litt utvannet. I denne retten er det blåskjellene som gir det meste av smaken og det er derfor lurt å kjøpe blåskjell av god kvalitet.

Du trenger:

* Blåskjell
* Smør
* Hvitløk
* Pariserloff

Start med å finhakke hvitløk og bland med smør. La gjerne hvitløkssmøret stå og trekke smak mens du forbereder de andre ingrediensene.

Klargjør blåskjellene. Hvis du har kjøpt ferske blåskjell må disse renses og dampes før skjellene legges legges til side. Hvis du har kjøpt ferdig dampede skjell bør de legges på litt kjøkkenpapir slik at væsken får renne av.

Skjær pariserloff opp litt skrått i ca 1 - 1 1/2 cm tykke skiver. Husk å lage (eller kjøpe) en litt tynn pariserloff slik at skivene ikke blir større enn at du kan spise en bruschetta i en bit, eller til nød to biter. Legg skivene ut over et stekebrett og ha et tynt lag med hvitløk på hver (du kan bruke litt mindre en halvparten av hvitløksmøret). Stek loffen i ca 5 minutter på 220 grader til de er litt sprø og svakt gyldne.

Nå har du litt sprøe pariserloff-skiver, hvitløksmør og blåskjell klar til å lage bruschetta med blåskjell i det gjestene kommer. Hvis det er litt tid til bør du legge blåskjellene inn i kjøleskapet.

Når gjestene har kommet legger du raskt 2-3 blåskjell på hver pariserloff-skive og legger en liten klatt med hvitløksmør på toppen. Stek bruschettaene i ovnen på 220 grader til hvitløksmøret har smeltet og bruschettaene er gyldne. Dette tar ikke lang tid, så det er lurt å holde øye med ovnen.

Bruschetta med blåskjell er best varme, rett fra ovnen så server dem med med det samme, gjerne sammen med et glass hvitvin eller en god eplemost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar