søndag 16. juni 2019

Rabarbragrøt

Rabarbragrøt er (ved siden av det å dyppe rabarbra i sukker) en klassiker fra barndommen og den smaker nydelig nå tidlig på sommeren ute i hagen! Rabarbragrøt er utrolig god varm, gjerne med melk og sukker på. Det som er så flott er at den er nesten like god kald, særlig på en varm sommerdag, så du kan trygt lage mye!


Rabarbragrøt er enkelt å lage, du trenger bare rabarbra, potetmel, sukker og litt vann. Har du rabarbra i hagen er grøten en perfekt dessert eller koserett hvis du får overraskende besøk.

Til rabarbragrøt trenger du:

Rabarbra
Potetmel
Sukker
Vann

Plukk inn rabarbra og skjær vekk bladene. Vask stilkene og skjær dem i ca. 1 cm lange biter.
Ha rabarbraen i en passe gryte og ha litt vann i bunnen av gryten. La vannet rekke ca 1/3 opp i forhold til rabarbraen.

Kok opp og la rabarbraen koke i noen minutter til rabarbraen er mør. Tilsett sukker, litt om gangen, til du har en passe søt grøt. Husk at den gjerne kan være litt syrlig da det er godt å servere grøten med litt sukker eller melk.

Lag en jevning ved å tilsette kaldt vann til noen spiseskjeer potetmel i et glass og rør ut potetmelet slik at du har en jevn blanding. Tilsett potetmelblandingen i rabarbraen i en tynn stråle mens du rører jevnt. Tilsett potetmelblandingen til du har en grøt som er litt mer flytende en du egentlig ønsker. Husk at grøten tykner når den avkjøles.


La rabarbragrøten avkjøles noe. Grøten smaker nydelig både varm og kald, så her er det kun spørsmål om når du ønsker å spise den. Server rabarbragrøten gjerne i pene dessertskåler eller vide champagne-glass med stett, slik vi har gjort her, gjerne med et lett sukkerdryss eller med melk og sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar