Da høsten kom og drivhuset skulle ryddes for vinteren hadde vi et godt overskudd av chili som fremdeles hang igjen på buskene og som vi gjerne ønsket å ta vare på. En god måte å ta vare på egendyrkede chili er å sylte dem. Her er en helt enkel basisoppskrift på syltede chili. Vi har her blandet alle chiliene som var igjen i drivhuset og det er derfor både forskjellige farger og styrke på chiliene i glasset. Vi synes ikke det gjør så mye, men hvis du ønsker like farger og/eller styrke er det jo bare å sortere.
Til et stort glass syltede chili trenger du:
Chili
Ingefær
2 dl 7 % klar eddik
2 dl vann
1 dl sukker
1 ss salt
Skjær alle chiliene i skiver. Du trenger ikke å ta bort frøene, det fungerer helt fint å sylte chiliene med frøene på. Fjern skallet på ingefæren og skjær litt ingefær i tynne skiver.
Bland eddik, vann, sukker og salt i en gryte. Tilsett de tynne skivene med ingefær og kok opp eddik-laken.
Steriliser et norgesglass eller et syltetøyglass som passer til mengden chili du har ved å koke opp glasset i en stor gryte eller ved å bake det i ovnen på ca. 100 grader. Hvilke metode vi bruker varierer litt alt etter hvor store mengder glass vi trenger, men glassene bør varmebehandles minst 10 minutter.
Ha skivene med chili over i det steriliserte glasset og hell over den varme eddiklaken til chiliene er dekket. Fest lokket godt og oppbevar glasset i kjøleskapet. Syltet chili passer utmerket som tilbehør til asiatisk mat og grillmat som hjemmelagde hamburgere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar