fredag 29. juni 2018

Sitronkrem fra Sicilia

På sommerens ferie på Sicilia er vi så heldig å bo i et hus der vi har en helt fantastisk hage blant annet med appelsin- og sitrontrær. Trærne omkranser bassenget på nedsiden av huset og sitronene som nå er modne henger og frister. Vi har fått lov til å plukke frukt som er modne og har falt ned på bakken.


Jeg vet ikke om du noen gang har luktet på sitroner som har modnet i solen på treet? De lukter helt fantastisk! Smaken er selvsagt sur som sitron, men likevel søtere og rikere på smak en sitronene vi får i butikken her hjemme!
Sitroner rett fra treet på Sicilia

Til ca. 3 glass sitronkrem trenger du:

2.2 dl ferskpresset sitron juice
2.2 dl sukker
4 egg
100 gram usaltet smør
Zest fra 3 sitroner

Hvis du kjøper sitroner hjemme i Norge så er det lurt å finne økologiske sitroner der skallet ikke er sprøytet eller satt inn med voks.

Vask sitronene godt og tørk dem med et rent kjøkkenhåndkle. Rasp zest av sitronene og sett den til side. Press saften fra sitronene. Du trenger ca. 2-2,5 dl presset sitronsaft til oppskriften og hvor mye saft du får ut av hver sitron er alltid litt vanskelig å vite, så det kan være en god ide og ha en sitron eller to ekstra.

Visp sammen egg og sukker i en liten gryte og tilsett den ferske sitronsaften. Visp godt sammen og ha blandingen over i et vannbad. Visp i sitronblandingen hele tiden mens du varmer den opp. Det er viktig at du rører i bunn av gryten mens du varmer opp.

Når blandingen har tyknet litt tar du vannbadet av varmen og tilsetter smør i terninger mens du rører godt. Rør i sitronkremen til smøret har smeltet og tilsett deretter zesten av sitronene. Rør godt til zesten har blandet seg jevnt i sitronkremen. Hell sitronkremen i rene tørre glass og avkjøl helt.  Oppbevar kremen i kjøleskapet til du skal bruke den.


Sitronkremen smaker helt fantastisk og det er i grunnen bare bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke den til..... Hva med en Siciliansk sitronterte - Torta al limone eller en pavlova med sitronkrem og frisk frukt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar