mandag 25. juni 2018

Gin tonic med rosmarin

Denne sommeren har vi feriert på Sicilia og bodd på en nydelig gammel gård fra 1700 tallet der dagens drift i hovedsak består av produksjon av nektariner og fersken. Rundt den ene siden av den gamle gårdsbygningen vi bodde i er det en hekk som er ca. 1 meter bred, og 130 cm høy av rosmarin! Duften brer seg selvsagt opp til huset og det lukter helt fantastisk!

Med en slik hekk blir det selvsagt mye rosmarin i maten og her har vi etter et tips prøvd oss med rosmarin i gin tonic. En liten tvist på en ganske vanlig gin tonic :)

Til Gin tonic med rosmarin trenger du:

Gin
Tonic
Lime
Rosmarin

Hos oss er det litt forskjell i blandingsforholdet alt etter hvem som blander drinken... Husbonden holder seg til tradisjonelle gin tonic oppskrifter og blander 1 del gin med 2 deler tonic, husfruen synes kanskje det blir litt mye gin og blander med mindre gin og mer tonic... Så her er det altså litt smak og behag, men den tradisjonelle oppskriften er altså 1 del gin og 2 deler tonic.

Klipp en rosmarinkvist for hver drink, skyll den i rent vann og sett en kvist i hvert glass. Ha et par båter lime og noen isbiter i glasset sammen med rosmarinen før du blander gin og tonic i glasset.

Hver enkelt kan selv justere hvor kraftig rosmarinsmak det skal være på drinken med hvordan kvisten behandles. Hvis du trykker rosmarinkvisten litt vil du få mer smak av rosmarin og hvis du knuser deler av den med morte vil du få mye rosmarinsmak.

Server med det samme mens det dugger på glasset!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar