torsdag 29. mars 2018

Marokkansk appelsinsalat

Appelsinsalat er friskt og deilig som tilbehør til grillmat og kjøttretter og bryter på en fin måte opp et litt tyngre måltid. Her har vi latt oss inspirere av det marokkanske kjøkkenet og appelsinene har fått følge av dadler og litt kanel. En god kombinasjon som gir både litt syre og sødme og som passer godt til det smaksrike marokkanske kjøkkenet!


Appelsinsalat er enkelt å lage, i tillegg er det en rett som kan lages i stand før du får gjester... Bare dekk den med litt plast og sett den i kjøleskapet, så er det en ting mindre å tenke på når alt skal koordineres og settes på bordet.

Til en god marokkansk appelsinsalat trenger du:

4 appelsiner
1 rødløk
10 dadler
150 g mandler
Litt kanel

Skjær endene av appelsinene, snu appelsinen med en av snittflatene ned og skjær skallet av langs sidene. Pass på at du skjærer bort alt det hvite skallet. Det hvite har en beisk smak og passer ikke i salaten.  Skjær rødløk i tynne ringer og grovhakk mandlene. Fjern steinene i dadlene og del dadlene i passe biter.

Legg appelsiner, rødløk, dadler og mandler lagvis i en serveringsbolle. Dryss litt kanel mellom hvert lag, men pass på at du ikke tar for mye kanel. Du ønsker å få frem alle smakene, og for at kanelen ikke skal ta overhånd er det viktig å være lett med drysset...

Denne salaten setter garantert farge på bordet og er nydelig til godt krydrede kjøttretter!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar