søndag 11. februar 2018

Pai med sopp, bacon og timian


Pai er både godt og enkelt å lage! Og enda bedre - den kan varieres i det uendelige! Så her er det bare fantasien og din egen smak som setter begrensinger...  I tillegg er det enkelt å lage klart på forhånd og ta med seg til hagefesten hos naboen...

Denne paien med sopp, bacon og timian smaker helt herlig og kan brukes som middag i seg selv eller som en del av en større picnic. Bruk av friske urter slik som vi har gjort her synes vi høyner smaken på paien og gir en god smaksopplevelse!

Til paideigen trenger du:
  • 120 gram smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1-2 ss vann 
Til fyllet trenger du:
  • 700 gram aromasopp
  • 300 gram bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 350 gram mozzarella
  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Timian
Start med å lage paideigen, den har nemlig godt av å ligge kaldt en liten stund mens du lager fyllet.
Ha mel i en bakebolle og tilsett smør i terninger. Bruk hendene og smuldre smør og mel til en jevn masse. Tilsett litt vann til du har en fin og glatt deig. Det er ikke så mye vann som skal til, så tilsett små mengder om gangen til du har en passe deig. Ved behov justerer du med mer hvetemel. Pakk paideigen inn i litt plastfolie og legge den i kjøleskapet mens du lager fyllet til paien.

Del soppen i båter og stek dem på forholdsvis høy varme med litt smør. Når soppen er gylden smaker du til med salt og pepper, men husk at du også skal ha bacon i fyllet, som i seg selv er salt, så vær litt forsiktig med saltet. Legg soppen til side.

Del bacon i strimler og finhakk hvitløk. Ha litt smør i pannen og surr hvitløk og bacon til baconet er stekt. Ha soppen tilbake i pannen og bland alt sammen.

Finn frem paideigen fra kjøleskapet og trykk den ut i en paiform. Vi har til denne oppskriften brukt en paiform på 25 cm i diameter, men du kan bruke en noe større form. Sørg for at du fordeler deigen jevnt i paiformen og at du trykker deigen jevnt opp til kanten på formen.  

Visp sammen egg og melk og riv mozzarellaen i mindre biter. Legg sopp og bacon-fyllet over i paiformen og klipp over litt frisk timian. Legg revet mozzarella over og hell til slutt eggeblandingen over. Pass på at det ikke blir for fullt i paiskallet - det skal ikke renne over...

Stek paien i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter til paien er fin og gylden. La paien stå til avkjøling 5 minutter slik at den setter seg litt.
Server mens den er varm, gjerne med en god salat til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar