søndag 11. februar 2018

Eltefrie rundstykker med valnøtter

Jeg elsker de rolige morgenene i helgene der vi kan sitte med hver vår gode kopp kaffe i ynglingsstolene mens vi kjente duften av nybakte rundstykker bre seg i huset. Det er ganske deilig når du vet at du med god samvittighet kan sitte og prate og kose deg med en kaffekopp enda en stund mens rundstykkene står i ovnen... og du vet at om en liten stund er det helgefrokost... 

 
Vi er veldig glad i rundstykker og brød med litt nøttesmak, og valnøtter bruker vi ganske ofte. Her har vi laget eltefrie rundstykker med valnøtter som passer perfekt til en bedre frokost..


Til 12 rundstykker trenger du:

400 gram hvetemel
100 gram siktet rugmel
60  gram valnøtter 
40 gram linfrø
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts akasiehonning
4 dl romtemperert vann


På kvelden blander du alt det tørre i en stor bakebolle og rører det lett sammen før du tilsetter romtemperert vann og rør ingrediensene sammen til en klissete deig. Deigen skal være klissete men den skal ikke flyte utover. Dekk deigen til med plast og sett den på kjøkkenbenken til heving til neste dag.


Neste morgen strør du godt med mel på benken og hvelver deigen ut på melet. Del opp deigen i 12 like store emner. Vi bruker ofte muffinsbrett til å steke rundstykkene. Hvis du også ønsker å bruke muffinsbrett til rundstykkene er det lurt å smøre hver fordypning i brettet med litt smør før du legger emnene i brettet. 

Ta ett emne og brett sidene på deigen inn mot midten, snu emnet litt og brett på ny. Fortsett å brette deigemnet til du har et rundstykke med jevn overside som holder ganske godt på formen. Legg rundstykke med brettekantene ned i muffinsbrettet. Gjenta prosessen til du har formet rundstykker av alle emnene. Legg et kjøkkenhåndkle over rundstykkene og etterhev dem en times tid på kjøkkenbenken.

Forvarm ovnen til 220 grader og stek rundstykkene i 15-20 minutter midt i ovnen til rundstykkene gylne og du får en lett hul lyd når du banker på undersiden.  

Avkjøl rundstykkene litt på rist før du serverer de.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar