søndag 12. november 2017

Pizza Margherita

Pizza Margherita er den enkleste men muligens også den vanskeligste av de typisk italienske pizzaene, nettopp fordi den er så enkel. Det viktigste med en så enkel italiensk pizza som Pizza Margherita er gode råvarer. Her kommer hver enkelt smak godt frem og gode ingredienser vil gi en god smaksopplevelse.

På en hver liten italiensk pizza restaurant vil du finne Pizza Margherita på menyen, og det er egentlig ikke så rart for den er utrolig god! Servert rett fra ovnen med et par friske basilikumblader er denne pizzaen en ren nytelse.


Til Pizza Margherita trenger du:

Pizzadeig
Tomatsaus
Mozzarella
Frisk basilikum

Start med å lage pizzadeig. Når vi lager deig til enkle pizzaer som denne passer vi særlig på å bruke finmalt mel beregnet til pizza.
Når vi lager pizzadeig av 1kg hvetemel passer det å lage ca 8 porsjonspizzaer. Hvis du skal trykke ut emnene slik som vi gjør her er det lurt med en litt løs deig.

Mens pizzaen hever lager du tomatsaus og river mozzarella i passe strimler. Hvis du har pizzastein (anbefales) så legger du den midt i ovnen og lar den varmes opp sammen med ovnen. Sett opp varmen på maks og la ovnene varmes opp i god tid før du skal steke pizzaene.

Del deigen i passe emner og oppbevar emnene du ikke bruker under et rent klede. Strø litt mel på bakebordet og legg første pizzaemne i melet. For å få en italiensk pizza med boblende sprø skorpe blir det mest vellykket å trykke pizzaemnene ut med hendene. Trykk pizzaemnet flatt i fra midten og utover mot kantene, men ikke trykk ned selve kantene (men du skal gangske langt ut mot kanten). Det er viktig at den ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Hvis du får deigen for tynn er det lett for at du får hull i den og det blir vanskelig å slide den inn og ut av ovnen. Det gjør ikke noe at pizzabunnen blir skjev eller ujevn i kantene, det er bare sjarmerende!

Fordel et tynt lag tomatsaus over bunnen og ha på mozzarella. Overfør pizzaen til pizzaspaden og slide den over på den varme stenen. Stek pizzaen i ca. 5 min på maks varme. Hos oss er maks varme 300 grader, men her må du neste prøve deg litt frem og se hva som passer din ovn. 

Ta pizzaen ut av ovnen med en pizzaspade og sett raskt neste pizza inni slik at du beholder den høye temperaturen i ovnen. Ha noen blader med frisk basilikum på pizzaen og del den opp i passe store biter, eller server den hel på en stor porsjonstallerken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar